Beroun: Strážníci Městské policie se vysloužili pochvalu od profesionálních hasičů

09.08.2022 21:10 | Tisková zpráva

Příkladnou práci předvedli strážníci městské policie při nedělním požáru panelového domu v Tovární ulici. Za jejich nasazení a ukázkové jednání jim poděkoval i vrchní komisař Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, územní odbor Beroun Milan Provazník.

Beroun: Strážníci Městské policie se vysloužili pochvalu od profesionálních hasičů
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

„Jako řídící důstojník územního odboru Beroun jsem spolu s velitelem zásahu z požární stanice Beroun nadpraporčíkem Radkem Sunkovským organizoval a řídil zásah při požáru bytového domu v ulici Tyršova 74 v Berouně. Požár vypukl v brzkých ranních hodinách. Zásah na požár bytového domu v takovouto dobu je vždy spojen s nutností vzbudit a co nejdříve evakuovat obyvatele postiženého domu. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

V tomto případě, ještě před příjezdem první jednotky hasičů, velmi pohotově a obětavě zasáhla hlídka městské policie Beroun, která provedla násilný vstup do bytového domu a začala budit a upozorňovat obyvatele domu na nebezpečí. Tímto významně pomohli a urychlili celkovou evakuaci více než 70 ti osob do bezpečí před požárem.

Dovolte mi prosím vyjádřit za nás poděkování všem zúčastněným příslušníkům městské policie Beroun za pomoc při tomto zásahu,“ uvádí v dopise Milan Provazník. Ten zároveň poděkoval i starostce Soně Chalupové a dalším zástupcům města za zajištění všeho potřeného.

Ať se již jednalo o náhradní ubytování pro postižené obyvatele, zajištění pitné vody, zajištění statika k posouzení poškozeného bytu a spoustu dalších „drobností“, které zasahujícím hasičům velmi pomohly.

První hlášení o požáru zavolala vyděšená paní na linku městské policie ve 2:26 ráno. Dispečer na místo ihned vyslal hlídku strážníků a zároveň informoval o požáru hasiče. Strážníci byli na místě jako první. Celou událost nám popsal i jeden ze zasahujících strážníků Ondřej Tesařík. Nejprve se s kolegou Josefem Kudějem,  který je bývalý profesionální hasič, snažili zvoněním na zvonky probudit obyvatele domu a zároveň potřebovali pustit do objektu. Nikoho se jim vzbudit nepodařilo. Plameny už v té době šlehaly z bytu a nebylo času nazbyt, šlo o lidské životy. Vyrazili proto vchodové dveře a vrhli se do hořícího domu. Jeden z nich běžel do nejvyššího patra, druhý začal s evakuací obyvatel odspodu. Ve vyšších patrech již byl na chodbě cítit kouř. Díky jejich rychlé reakci se podařilo včas evakuovat obyvatele a nedošlo tak k vážným úrazům či dalším ztrátám na životech. Bohužel požár si vyžádal jednu oběť, a to obyvatele vyhořelého bytu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…