Beroun: U městské knihovny nově najdete poutní budku

06.03.2023 11:11 | Tisková zpráva

Setkání poutníků a příznivců poutní cesty do Santiaga de Compostela proběhlo v sobotu 25. února v Městské knihovně Beroun na oddělení pro mládež, které díky velkému zájmu (sešlo se 55 poutníků!) praskalo ve švech.

Beroun: U městské knihovny nově najdete poutní budku
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Dvouhodinová beseda, prokládaná úryvky cestopisných knih, se nesla v přátelském a povzbudivém duchu sdílení zkušeností a praktických tipů na řadě poutnických cest, ať již českých či přímo španělských úseků. 

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26305 lidí
Z vyprávění besedujích bylo patrné přetrvávající nadšení z cesty, kterou mnohdy podnikli již před řadou let. Zdá se, že pro nikoho cesta nekončí ani po dosažení pomyslného cíle – Santiaga.

Besedy se zúčastnila též Radka Taucová, gestorka Železné trasy, která představila spolek Ultreia a spolu s jedním z poutníků slavnostně odhalila poutní budku a infopanel, které jsou od daného dne k dispozici poutníkům procházejícím kolem knihovny.

Na realizaci poutní budky a infopanelu se personálně i finančně spolupodíleli vedle městské knihovny i spolek Ultreia z.s. a destinační agentura Berounsko, z. s.

Svatojakubská cesta nebo Cesta svatého Jakuba je název historické sítě dvanácti poutních cest, které vedou ke hrobu svatého Jakuba Staršího v katedrále v Santiagu de Compostela ve španělské Galicii. Trasy jsou značené moderním turistickým značením a většinou procházejí historickými poutními směry. Právě svatojakubská cesta – Železná vede i městem Beroun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…