Beroun: V České ulici se otevřelo Komunitně integrační centrum

31.01.2023 10:13 | Tisková zpráva

Člověk v tísni společně s Nadací Tipsport a za přispění a podpory města Beroun převzalo dosavadní centrum pro uprchlíky, které se nachází v České ulici. Nyní zde vzniklo Komunitně integrační centrum Kamin, které zároveň částečně mění náplň tohoto prostoru.

Beroun: V České ulici se otevřelo Komunitně integrační centrum
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

„Plánem je v prostorách Centra pomoci vytvořit komunitně-integrační centrum pro uprchlíky z Ukrajiny, kde bychom se chtěli zaměřit na doučování žáků a kariérní poradenství mladým lidem hledajícím podporu ve vzdělávání. Plánujeme organizovat pravidelné doučování, studenti si budou moci žádat o podporu formou stipendií, pomůžeme jim s hledáním SŠ, VŠ atd. Oslovili jsme i odbor školství města Beroun, který je podpoře kariérního poradenství též nakloněn,“ uvádí zástupci Člověka v tísni.

Prostor budou moci také využívat senioři a matky s dětmi do 3 let. V průběhu celého dne by se mohli klienti objednávat na konzultace, kde jim pomůžeme zorientovat se v rozličných formulářích, najít si bydlení, práci, přihlásit své děti na ZŠ a SŠ, na jazykové kurzy, či si najít lékaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …