Beroun: Zájemci si mohou požádat o dotaci na zeleň

05.01.2023 10:06 | Tisková zpráva

Do 31. března mají všichni obyvatelé města, kteří si chtějí zkrášlit svoje okolí výsadbou trvalek, keřů či stromů, požádat o dotaci od 5 do 50 tisíci korun. Město totiž i v letošním roce pro zájemce nabízí dotaci na zeleň, na kterou vyčlenilo celkově 200 tisíc korun.

Beroun: Zájemci si mohou požádat o dotaci na zeleň
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Lidí, kteří dbají o okolí svého bydliště, každoročně přibývá. Na řadě míst najdeme u bytových domů barevně kvetoucí záhonky, které oživují vzhled berounských sídlišť. Všechny tyto aktivity vedení města vítá a chce je i letos finančně podpořit. Připravili jsme proto pravidla, na jejichž základě mohou lidé žádat o finanční prostředky právě na zbudování záhonů či výsadbu zeleně, ať už jsou to keře, trávníky, stromy nebo trvalky na veřejně přístupných místech, kde výsadba dává smysl.

Žádosti o dotaci na tento kalendářní rok můžete tedy začít posílat a čas máte do konce března. Záměr je pak potřeba uskutečnit do konce letošního roku.

Pravidla pro poskytování dotací na veřejnou zeleň, žádost a další informace najdete v přiložených souborech nebo na webu města v záložce Město a úřad/Dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…