Bezpečné město Jindřichův Hradec - co je cílem projektu?

15.04.2016 13:12

Město Jindřichův Hradec se ve spolupráci s Policií ČR zapojilo do projektu Bezpečné město. Po vzoru dalších českých měst a jako první v Jihočeském kraji se rozhodlo projektem dopomoci ke zvýšení bezpečnosti obyvatel a také k efektivnější komunikaci mezi veřejností a policií.

Bezpečné město Jindřichův Hradec - co je cílem projektu?
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Projekt Bezpečný Hradec se významně inspiroval zkušenostmi projektu Bezpečný Kolín, který již řadu měsíců pomáhá zlepšovat tamní bezpečnostní situaci ve prospěch občanů. S projektem se zástupci jindřichohradecké policie v Kolíně seznámili, zaujal nás a poté jsme požádali starostu města nad Vajgarem Ing. Stanislava Mrvku o součinnost při oživení projektu právě v našem městě. Jedná se o první takový projekt v rámci Jihočeského kraje.

Proč právě J. Hradec? Jedním z důvodů je skutečnost, že se jedná o nejzatíženější obvodní oddělení v rámci územního odboru, a dalším důvodem je nepochybně to, že spolupráce se starostou, samosprávou města i městskou policií je dlouhodobě na vynikající úrovni. Velmi si vážíme toho, že pan starosta i další představitelé města podali při zavádění projektu policii pomocnou ruku, a společnými silami se pokusíme nyní projekt Bezpečný Hradec oživit.

Cílem tohoto projektu je:

  • větší součinnost policie s občany při prevenci i při zjišťování pachatelů protiprávního jednání,
  • zkvalitnění a zefektivnění plánování služeb policistů,
  • ještě bližší a efektivnější součinnost s městskou policií,
  • aktivní snaha přispět ke zklidnění dopravy v rámci města a nejbližšího okolí (budeme pravidelně zveřejňovat místa, kde se bude měřit rychlost na území města) nejde nám prioritně o represi, ale o PREVENCI v DOPRAVĚ,
  • usnadnění komunikace občanů s PČR v případech, kdy mohou poskytnout (a to i anonymně) informace např. ke konkrétním případům.

Samotný projekt má několik částí:

  • stránky Bezpečný Hradec na webu města, sloužící pro efektivnější komunikaci policie a občanů,
  • nové programové vybavení policie, jako např. mapy kriminality, které přispějí ke zrychlení a zkvalitnění analytické práce při vyhodnocení nápadu trestných činů a přestupků,
  • nové technické vybavení obvodního oddělení policie, jež urychlí a usnadní práci policistů v terénu.

Naší prioritou je samozřejmě bezpečnost občanů a rádi bychom tento projekt využili k lepšímu preventivnímu působení policistů a ke zvýšení motivace občanů ke spolupráci s policií. Uvítáme i podněty a návrhy občanů na zkvalitnění vzájemné komunikace. Naší ambicí je, aby projekt Bezpečný Hradec nebyl jen projektem Policie ČR a města J. Hradec, ale projektem všech občanů Jindřichova Hradce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…