Bezpečnost na internetu nejlépe ovládají ve Znojmě

25.05.2021 10:11

Co všechno zveřejnit na svém profilu? Jak poznat podvodné zprávy a které odkazy raději neotevírat? Zda si umí na internetu poradit i ti nejmladší uživatelé, prověřovala soutěž v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet.

Bezpečnost na internetu nejlépe ovládají ve Znojmě
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Letošním vítězem krajského kola se stalo Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Znojmo.

S 409 úspěšnými absolventy obhájila znojemská škola loňské vítězství. Vyhlášení výsledků soutěže se dnes (24.5.2021) uskutečnilo online formou za přítomnosti radního Jihomoravského kraje Martina Malečka.

„Zvláště školáci byli letos, v době distanční výuky, na práci s počítači a internetem odkázaní více než kdy dříve – a zároveň taky častěji vystavení různým rizikům. Jsem proto rád, že se našlo tolik úspěšných účastníků, kteří neměli problém si s nimi poradit. Věřím, že soutěž přispívá ke zvýšení povědomí o tom, jak se chovat v online prostoru bezpečně,“ prohlásil.

Žáci a studenti se připravovali formou e-learnigových lekcí a videospotů, na ty pak navazoval vědomostní kvíz. Letos se jich k němu zaregistrovalo přibližně 29 000. Nejúspěšnější řešitelé postupují do národního finále.

Projekt má každoročně na starosti Asociace krajů ČR ve spolupráci s Policií ČR a jednotlivými kraji. Jeho cílem je formou různých videí, lekcí a soutěží zlepšit mezi dětmi informovanost o hrozbách, které můžou na internetu a sociálních sítích provázet i zcela běžné aktivity. V České republice je k projektu zapojených 12 krajů – Jihomoravský od roku 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…