Bílina: Město nesouhlasí s návrhem Ministerstva pro místní rozvoj na zavedení hranice celoplošného nájemného

14.06.2019 20:51

Vyjádření města k návrhu na sloučení dávek na bydlení.

Bílina: Město nesouhlasí s návrhem Ministerstva pro místní rozvoj na zavedení hranice celoplošného nájemného
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

Ve středu se v Ústí nad Labem uskutečnil diskusní seminář se zaměřením na představení nové sloučené dávky na bydlení, a to se zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí, Úřadu práce ČR, Krajského úřadu Ústeckého kraje, starostů obcí, vedoucích pracovníků a zaměstnanců úřadu práce a odborů sociálních věcí.

V návaznosti na tento seminář bylo Ústeckému kraji zasláno stanovisko, ve kterém město Bílina jednoznačně nesouhlasí se sloučením dávek příspěvku na bydlení a doplatku na bydlení. Města a obce přijdou sloučením této dávky o jediný účinný nástroj k možné regulaci přílivu nepřizpůsobivých obyvatel – o institut opatření obecné povahy.

Město Bílina se přiklání k možnosti stanovení maximálního nájemného na základě hodnotové mapy s tím, že každé město či obec s rozšířenou působností si vytvoří vlastní hodnotové mapy nájemného, které budou pro příslušný úřad práce při vyplácení dávek na bydlení závazné. Nesouhlasí tak s návrhem Ministerstva pro místní rozvoj na zavedení hranice celoplošného nájemného, ve výši 61,10 Kč/m2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…