Bílina: Nové záhony zdobí ulice města

06.06.2019 12:26

Ve městě rozkvetly nové i revitalizované záhony. Například nové záhony v ulici 5. května se nově probouzí, oko kolemjdoucích potěší okrasné trávy, rozkvetlé keře weigelií i dalších trvalek.

Bílina: Nové záhony zdobí ulice města
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

Revitalizovaný je také záhon u Kulturního centra Fontána, který v minulosti často poškozovali vandalové. “V minulosti tam byly vysázené platany javorolisté, uvnitř rostou okrasné trávy a po obvodu hlohyně,” uvedla vedoucí oddělení životního prostředí Helena Volfová.

Nový je také záhon v Jenišovské ulici podél chodníku, kde rostou levandule a lípy nebo záhony v zahradě klubu důchodců v Aléské ulici. “Tato zahrada je koncipovaná tak, aby kvetla po celou sezónu, vysadili jsme tam jak nové stromky, tak i trvalky, například rododendrony, azalky, hosty, levandule a podobně,” doplnila vedoucí.

Probouzí se také nové stromy v květináčích na náměstí. Tam se lidé obávali, že stromy na straně náměstí u cukrárny přes zimu uschly. “Tak to ale není, na tuto stranu svítí méně sluníčka, a tak pupeny začaly rašit později, než na druhé straně. Všechny stromy na náměstí jsou však v pořádku,” vysvětlila vedoucí.

Další rostliny bude město vysazovat v dalších týdnech a měsících. V Čapkově ulici budou stromy napadené mšicí smrkovou nahrazené novými dřevinami, vysazené budou i okrasné keře. Nový záhon bude i před Domem s pečovatelskou službou, který bude osazen stromy, keři i květinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…