Bílovec: Martinský trh zakončí lampionový průvod a pietní akt k 30. výročí sametové revoluce

15.11.2019 21:24

Letošní tradiční Martinský trh v Bílovci se odehraje netradičně přímo na nádvoří zámku, a to v neděli od 13 do 18 hodin. Zámecké prostory provoní nejrůznější gurmánské dobroty a k poslechu zde zahraje kapela Banda del Caffe. Atmosféru trhů umocní prezentace tradičních řemesel, kovářská dílna a další lákadla.

Bílovec: Martinský trh zakončí lampionový průvod a pietní akt k 30. výročí sametové revoluce
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

Pro návštěvníky jsou připraveny kostýmované prohlídky s divadelním souborem Odřivous a v 15 a 17 hodin se uskuteční dokonce dvě speciální prohlídky s kastelánem zámku, který osobně představí nové instalace ve velké jídelně a přiblíží přítomným, jak se žilo na šlechtickém sídle v době 1. světové války. Po celou dobu bude otevřena také zámecká kavárna.

Pro děti je připravena kreativní dílna v Hostinci u veselé noty v ZUŠ Bílovec v Pivovarské ulici a otevřeno bude v tento den i Muzeum Bílovec, kde si zájemci mohou zdarma prohlédnout výstavu věnovanou době kolem sametové revoluce. Předměty a vzpomínky lidí získané prostřednictvím veřejné výzvy vás přenesou do doby před převratem i do devadesátých let. „Přijďte se podívat na příběhy běžných věcí a zavzpomínat do bíloveckého muzea,“ zve starostka města Bílovce Renata Mikolašová a navazuje: „Vzhledem k tomu, že Martinský trh se koná v Bílovci právě v den 30. výročí sametové revoluce, rozhodli jsme spojit tradiční lampionový průvod s pietním aktem k tomu výročí a změnili jsme i trasu průvodu. Vyjdeme v 17 hodin ze zámeckého nádvoří a přes ulici Pivovarskou postupně vystoupáme přes městský kopec nahoru na náměstí. Prosíme proto účastníky, aby si s sebou vzali kromě lampiónů také svíčku, kterou zde na počest sametové revoluce zapálíme,“ dodává starostka města s tím, že Martinské hody jen otevírají bohatý kulturní program, který na občany města čeká v předvánočním čase. Už 30. listopadu totiž v kulturním domě v Bílovci vystoupí v rámci svých adventních koncertů Petr Bende, který naladí přítomné na tu pravou sváteční atmosféru. Své pěvecké umění propojí také s dětskými pěveckými sbory obou základních škol v Bílovci a hostovat zde bude také Cimbálová muzika Gromba a speciální host.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…