Bílovec: Muzejní noc otevře Pablo Picasso

26.05.2015 20:30

V pátek 29. května budou v Bílovci v rámci Noci muzeí a kostelů zpřístupněny mnohé historické objekty – zámek, muzeum, kaple sv. Barbory, sklepy pod radnicí a kostel sv. Mikuláše

Bílovec: Muzejní noc otevře Pablo Picasso
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

Vše odstartuje v pátek odpoledne v bíloveckém muzeu vernisáž obrazů zapůjčených ze soukromých sbírek, mezi nimiž budou i díla Pabla Picassa, Josefa Čapka a Cyrila Boudy. Unikátní výstavu Postava ve výtvarném umění spolu s dalšími muzejními expozicemi k historii města mohou zájemci navštívit až do 23. hodiny, posléze do konce června v běžných otevíracích hodinách.

„V tento výjimečný den město v neobvyklém čase zpřístupnění několik historických památek, ve kterých bude paralelně probíhat i zajímavý kulturní program. Vychutnat si divadlo, výstavu, scénky v krásných historických objektech města a navíc v atmosféře večerních a nočních hodin, to jistě patří k nezapomenutelným zážitkům,“ zve na Noc muzeí a kostelů v Bílovci starosta města Pavel Mrva a připomíná například Zámeckou slavnost. Tu v 16 hodin na nádvoří zámku zahájí vystoupení žáků základních škol Komenského a T. G. Masaryka, žáků Základní umělecké školy v Bílovci, studenti Gymnázia Mikuláše Koperníka zahrají divadelní hru O Faustovi a nebude chybět ani kulturní program Domova dětí a mládeže Bílovec.  V 18 hodin mohou návštěvníci zámku zhlédnout divadelní představení Vlažný inkviziční proces, který odehrají členové zámeckého divadelního spolku Odřivous. Divadlem ožijí také sklepy pod bíloveckou radnicí, a to představením O Faustovi divadelního souboru Unplugged – GMK. 

Zámek i ostatní zákoutí města si mohou zájemci prohlédnout od 19 do 23 hodin také z retrospektivy ochozu kostelní věže sv. Mikuláše. V těchto hodinách bude zpřístupněn také kostel, v němž si návštěvníci mohou zapálit svíci a napsat osobní prosbu spojenou s modlitbou. Od 20.30 do 21.30 hodin k tomu zazní tóny písní z pásma Tečka za člověkem z biblického příběhu ze závěru Ježíšova života. 

V letošním roce se otevřou brány kostela také v okolních obcích, v kostele sv. Jana Křtitele ve Velkých Albrechticích budou od 19 do 23 hodin probíhat komentované prohlídky pro dospělé i děti o patronovi vesnice, v areálu kostela bude k vidění výstava fotografií Jindřicha Štreita, Lucie Petrujové a Oldřicha Kučery na téma rodina. V kostele sv. Vavřince v Bílově je od 19 do 22 hodin připraven program pro rodiny s dětmi – Cesta za tajemstvím kostela a komentované prohlídky pro dospělé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …