Blansko: Dva nové projekty podpoří lidi se závažným duševním onemocněním

01.01.2019 12:19

Organizace Práh jižní Morava zajišťuje služby pro blanenské občany s duševním onemocněním již od roku 2015. Terénní tým Blanensko připravuje od dubna 2019 realizaci dvou nových projektů.

Blansko: Dva nové projekty podpoří lidi se závažným duševním onemocněním
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Projekt nazvaný „Zvládneme to“, který je realizovaný díky podpoře MAS Moravský kras, se zaměřuje na podporu mladých lidí s psychickým onemocněním ve věku 15–25 let a pomáhá jim při zvládání školy nebo při hledání práce.

Druhý projekt „Tým včasné intervence“, realizovaný ve spolupráci s Národním ústavem duševního zdraví, bude zaměřený na multidisciplinární podporu lidí s první atakou schizofrenie. Na Blanensku tak přibude nový tým ve složení psychiatr, psycholog, psychiatrická sestra a sociální pracovník. Projekt by měl výzkumně prokázat důležitost včasných intervencí u lidí v začátku nemoci. Když těmto lidem bude poskytnuta podpora včas, tak se z nich nemusí stát chroničtí pacienti.

Pomoc k návratu na trh práce

Organizace Práh jižní Morava již dříve na Blanensku realizovala několik menších projektů se zaměřením na propagaci služby v terénu. Mezi významné projekty lze zařadit vybudování metodického centra pro lidi s duševním onemocněním a jejich rodiny přímo v Blansku a bydlení pro osoby s duševním onemocněním v rámci projetu „Dobří sousedé jsou také na Blanensku.“ Snahou organizace je podporovat zaměstnávání osob s duševním onemocněním a pomáhat jim k návratu na trh práce.

Práh jižní Morava děkuje touto cestou za podporu a spolupráci především Městskému úřadu Blansko, Městskému úřadu Boskovice, Úřadu práce, Společnosti Podané ruce, Oblastní charitě Blansko a mnoha dalším, se kterými společně pomáhá lidem, kteří to potřebují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…