Blansko: Stavebníci po deseti dnech úspěšně dokončili výsuv mostu

06.09.2022 16:01 | Tisková zpráva

Nové přemostění, které spojí dvě železnicí a řekou oddělené části Blanska, už překlenulo železniční trať i řeku. Téměř osmdesátimetrovou mostní konstrukci se deseti dnech prací podařilo vysunout z pravého břehu řeky Svitavy na levý.

Blansko: Stavebníci po deseti dnech úspěšně dokončili výsuv mostu
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Dělníci použili unikátní metodu výsuvu s využitím stometrové výsuvné dráhy. Dokončili tak jednu z nejnáročnějších etap stavby nového přemostění, projektu za více než čtvrt miliardy korun. Přinášíme časosběrné video vlastního výsuvu. 

Anketa

Byla demonstrace ze 3. září pro její svolavatele úspěchem?

98%
1%
hlasovalo: 22438 lidí

Tisícitunová mostní konstrukce nyní spojuje obě části města. Práce na výsuvu začaly v noci z pondělí 22. na úterý 23. srpna a skončily ve čtvrtek 1. září. „Nyní nás čeká spouštění mostu na úroveň kruhového objezdu, nasazování na stálá ložiska a napojení na betonová předpolí. Práce nabraly zpoždění, ale termín otevření mostu v prosinci letošního roku se snažíme držet," uvedl stavbyvedoucí firmy Metrostav DIZ Robert Škarecký.

V následujících dnech také proběhne demontáž pomocné výsuvné dráhy a most se doplní ocelovými táhly, zábradlím a dalšími částmi. V závěru bude most napojen na kruhové objezdy, na které vyústí v obou směrech. Dělníci z obou stran vybudují čtyřicetimetrová betonová předpolí.

Okružní křižovatka ve Svitavské ulici je již dokončená, ta na Starém Blansku v ulici Brněnská se souběžně buduje.

Na průběh prací se můžete podívat v reportáži Televize Blansko, v posledních dvou minutách uvidíte také časosběrné video výsuvu mostu ZDE. Podívejte se také na záběry z dronu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…