Blansko: Zahájení turistické sezony v regionu i letos odkládáme

21.03.2021 21:17

První dubnová neděle se posledních 13 let nesla vždy ve znamení turistiky, dobrého jídla, pití a řádné porce recese. Turistickou sezonu zahajovali turisté z Blanenska i Boskovicka v areálu Pivovaru Černá Hora, kde se společnými silami pokusili vytvořit nový český rekord v netradiční disciplíně.

Blansko: Zahájení turistické sezony v regionu i letos odkládáme
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

V Moravském krasu a okolí tak máme například nejvíc lidí, kteří mají pod čepicí, nejvíc lidí, kteří mají kliku i srdce na dlani, žije zde nejvíce lidí, kteří absolvovali hřebenovou túru a dosáhli na vavříny. Všechny tyto a ještě mnohé další netradiční rekordy byly v posledních letech na Blanensku vytvořeny nebo překonány na počest našeho zdejšího velikána, sportovce, turisty, kuchaře a všeuměla Kašpara Krásy Blanenského a mají za cíl pobavit co nejvíc lidí, přivést je k pohybu na čerstvém vzduchu a samozřejmě propagovat krásy zdejšího regionu.

Již v roce 2020 konání této tradiční akce zabránila epidemie a vyhlášený nouzový stav. Setkání oholených turistů, tedy těch, kteří jsou vybaveni vycházkovou či turistickou holí, bylo odloženo a naplánováno na rok 2021. Jak už ale jistě tušíte, ani letos nebude možné první dubnovou neděli tuto akci v její tradiční podobě uspořádat.

Věříme ale, že se situace bude zlepšovat a jakmile to například v květnu nebo v červnu podmínky dovolí, tak budeme moci společně zahájit turistickou sezonu v některé z upravených variant, které připravujeme pro lepší časy nespoutané omezeními a zákazy. Moravský kras a jeho okolí je kraj turistice zaslíbený a navíc zde žijí lidé, kteří mají za ušima i pod čepicí a ještě všech pět P pohromadě, tak určitě přijdeme na způsob, jak turistickou sezonu zahájit společně, i kdyby to mělo být pro každého zvlášť. Sledujte informace ve Zpravodaji i na webu města (ZDE), kde se včas dozvíte další informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…