Bohumín: Město už plánuje opravy na příští rok, zdravotní prohlídkou prošlo čtyřicet chodníků a silnic

27.10.2022 6:32 | Tisková zpráva

Čtyřicet vytipovaných úseků chodníků a silnic v Bohumíně ve čtvrtek 20. října objeli zástupci radnice, aby rozhodli, které z nich v příštím roce projdou opravou.

Bohumín: Město už plánuje opravy na příští rok, zdravotní prohlídkou prošlo čtyřicet chodníků a silnic
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Město jde cestou spolupráce s obyvateli, právě z jejich podnětů doplňuje a aktualizuje zásobník projektů, z něhož následně vybírá místa vhodná pro rekonstrukci. Letos do obnovy dopravní infrastruktury pro pěší i motoristy investovalo 12 milionů korun. 

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

„Vždy před příchodem zimy objíždíme společně s našimi zaměstnanci a zástupci technických služeb BM servis celé město a vyhodnocujeme, které komunikace opravíme v následujícím roce. V zásobníku námětů máme hned několik desítek míst, řadu z nich jsme do něj zařadili díky podnětům našich občanů. Letos jsme zvládli posoudit čtyřicet úseků. Žádný z nich není v havarijním stavu. Při finálním rozhodování o potřebnosti investice tak dostanou přednost více poškozené úseky či frekventované a strategické lokality,“ okomentoval tradiční podzimní prohlídku místostarosta Bohumína Lumír Macura.

Závěrečné objížďce předchází stovky hodin práce v terénu během celého roku. „Naši lidé z odboru životního prostředí a služeb jsou v ulicích města prakticky denně a o stavu komunikací mají detailní přehled. I přesto si ceníme toho, že nám lidé posílají své tipy a připomínky, můžeme tak lépe posoudit důležitost každého jednotlivého místa navrženého k opravě,“ doplnil Macura.

Radnice při výběru přihlíží i k tomu, aby se dostalo na každou ze sedmi bohumínských městských částí. „V tuto chvíli už můžeme se stoprocentní jistotou potvrdit, že dojde k opravě povrchu Myslivecké ulice ve Skřečoni. Letos v ní probíhá výměna vodovodního a kanalizačního řadu, na kterou navážou ve spolupráci se společností SMVaK práce na asfaltování,“ popsal místostarosta.

Dalším místem nutným pro obnovu komunikací je oblast historické červené kolonie v Okružní ulici, která prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Přestavba osmi cihlových domů na moderní bydlení s 52 byty si vyžádá i úpravu okolí. „Počítáme s tím, že bude třeba zhotovit nový povrch silnice vedoucí od Jateční ulice směrem k věžákům i ulice protínající kolonii,“ konstatoval Macura s tím, že i u tohoto záměru je realizace prakticky jistá.

Výsledný počet úseků, které dá radnice v roce 2023 opravit, se bude odvíjet od rozpočtu města. Ten bude zastupitelstvo schvalovat v prosinci letošního roku. „Na rekonstrukcích chodníků a cest jsme nikdy nešetřili, nicméně energetická krize nám z plánovaného rozpočtu ukrajuje stále vyšší částky, které bychom jinak mohli investovat do vylepšení infrastruktury. Pokud se situace v průběhu příštího roku zlepší, jsme připraveni operativně posílit finanční objem určený právě ke zlepšení komfortu dopravy,“ uvedl na závěr starosta Bohumína Petr Vícha.

Letos město vynaložilo 6,5 milionu korun do oprav 1 800 m² chodníků, na 5,5 milionu korun přišla rekonstrukce silnic včetně odstranění výtluků. Veškeré práce skončily už v průběhu září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…