Bohumín: Přejezdem v Pudlově projedou auta už za týden

23.05.2015 17:39

Už za týden se do oblasti bývalé „Myší díry“ v Pudlově vrátí veškerá doprava. Stavbaři dokončují poslední prvky přestavby výškově nevyhovujícího podjezdu v úrovňový přejezd. Pro osobní i nákladní auta se přejezd v Drátovenské ulici otevře o posledním květnovém víkendu.

Bohumín: Přejezdem v Pudlově projedou auta už za týden
Foto: wikipedia
Popisek: Bohumín - Náměstí T. G. Masaryka

„Stavební firma plánuje uvedení místa do plného provozu buď v sobotu 30. května nebo nejpozději v ranních hodinách neděle 31. května. Harmonogram prací se povedlo dodržet a nedošlo k průtahům, stavba je dokončena v menším předstihu,“ potvrdil Petr Sobek z odboru dopravy bohumínské radnice. V uplynulém týdnu dělníci ještě dokončovali například odvodňovací žlaby.

Doprava se do Drátovenské ulice v Pudlově v úseku bývalé Myší díry vrátí zhruba po roce. Z rozměrově nevyhovujícího podjezdu se za tu dobu stal úrovňový přejezd. Tamní provoz budou řídit automatické sklápěcí závory, místem vede železniční trať pro nákladní dopravu. V úseku dlouhém asi 700 metrů se řidiči setkají také s kompletně novou vozovkou.

Vzhledem k tomu, že elektronické zabezpečení přejezdu je až do 12. června ve zkušebním provozu, bude stavba koncem května uvedena do předčasného užívání. Investorem přestavby je Moravskoslezský kraj, který náklady hradí s pomocí evropské dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…