Bohumín: Přijede speciální vlak, který upozorňuje na nebezpečí drog

19.11.2021 17:57 | Tisková zpráva

Veřejnost může interaktivní prohlídku absolvovat 24. a 25. listopadu v odpoledních hodinách.

Bohumín: Přijede speciální vlak, který upozorňuje na nebezpečí drog
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Od jointa k pervitinu, od touhy zahnat nudu až po totální zničení těla. Od bezproblémového života na pokraj smrti, to vše ukazuje protidrogový vlak.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí
Zpozornět by měli především rodiče, kteří mají děti v rizikovém věku, kdy dochází k prvnímu experimentování s návykovými látkami. A to nejen těmi s legálními, ale i s nikotinem a alkoholem. V interiéru vlaku čeká na návštěvníky jedinečný zážitek ve formě 5D projekce, která jim ukáže hrozby různých typů závislostí. Program je vhodný pro děti od 10 let v doprovodu rodičů, děti starší 12 let mohou dorazit samostatně.

Lidé postupně procházejí jednotlivými vagóny a v každém z nich je čeká reálně vytvořené prostředí – vězení, dopravní nehoda či vybydlený byt. Jde o velmi sugestivní zážitek, který působí na všechny smysly. „Z minulosti máme s tímto programem výborné zkušenosti. Pochvalují si jej školní preventisté i naši strážníci. Emotivní a bezprostřední ohlasy má i u samotných dětí. Zpracování interiéru vlaku je totiž velmi syrové a bez servítek ukazuje, jaká budoucnost čeká na ty, kteří se vydají cestou užívání drog,“ říká ředitel Městské policie Bohumín Roman Honysz.

Zájemci vlak najdou v novém depu Českých drah v Lidické ulici vedle lávky ze strany od Bochemie. Vstup je zdarma, ve vlaku platí aktuální protiepidemická opatření. Preventivní program finančně zajistilo město Bohumín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…