Bohumín: Pro děti a dospělé v Jihoafrické republice sbírají boty

06.10.2015 19:18

Lidé na Bohumínsku a Ostravsku sbírají boty pro sirotčinec a neziskovou organizaci v Jihoafrické republice. Projekt „Boty pro Afriku“ realizuje spolek Tlukot Srdce pro Afriku do 20. října. Sběrné místo je v Bohumíně v solné jeskyni ve Štefánikově ulici a sběr probíhá také na základních školách.

Bohumín: Pro děti a dospělé v Jihoafrické republice sbírají boty
Foto: wikipedia
Popisek: Bohumín - Náměstí T. G. Masaryka

„Přibližně půl roku jsem s rodinou prožila v Jihoafrické republice. Jednou jsme ve večerních hodinách hledali azyl a tamní domorodci nám, v tu chvíli naprosto cizím lidem, otevřeli náruč a ubytovali nás ve svém obydlí.

Dostala jsem se do kontaktu s lidmi ze sirotčince a organizace God*s Golden Acre, rozhodla jsem se, že jim musím a chci pomoci,“ říká organizátorka sbírky Libuše Petrová. Dodala, že zakoupení bot patří v Jihoafrické republice stejně jako u nás k největším položkám v rodinném rozpočtu.

Lidé mohou darovat obuv všeho druhu, která může dále sloužit. Sbírají se boty pro děti i pro dospělé, sportovní a společenská obuv, boty letní i zimní. Nezisková organizace God*s Golden Acre (GGA) existuje a pomáhá potřebným v Jihoafrické republice přes 20 let.
Hlavní sběrné místo je v Bohumíně v solné jeskyňce Alma mater ve Štefánikově ulici (čp. 361), od pondělí do středy od 9 do 12 a od 14 do 18 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…