Bohumín: Senioři Domova Jistoty se zabydleli v části bývalé interny

31.05.2017 7:34

Jedno z pracovišť Domova Jistoty dočasně přesídlilo na novou adresu. Domov pro seniory, který působí v Šunychelské ulici, prochází rekonstrukcí, a proto se na čas jeho klienti a pracovníci přestěhovali do jednoho z pavilonů Bohumínské městské nemocnice.

Bohumín: Senioři Domova Jistoty se zabydleli v části bývalé interny
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Rekonstrukce původního zázemí je rozsáhlá a vznikne díky ní takzvaný komunitní typ bydlení. Stavební zásahy jsou značné. Služba sociální péče se proto přibližně na osm měsíců přestěhovala do části uvolněných prostor nemocniční interny, pavilon B.

„Do prvního patra pavilonu B, což je bývalé oddělení interny – muži, jsme přestěhovali všech sedmnáct našich klientů a spolu s nimi také personál. Díky vstřícnosti vedení nemocnice jsme uvolněné prostory vybavili zařízením a nábytkem, na jaké byli klienti zvyklí,“ říká vedoucí zařízení Jana Rybářová. Upozornila, že v souvislosti s přestěhováním má od května zařízení nové telefonní kontakty (najdete je na jedné z přiložených fotografií a na www.domovjistoty.cz).

Domov pro seniory poskytuje péči ženám i mužům od 65 let se sníženou soběstačností, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Dále dospělým osobám od 65 let věku, které mají sníženou soběstačnost z důvodů chronického duševního onemocnění (např. schizofrenií, poruchou s trvalými bludy či afektivní poruchou (depresivní, manickou), a potřebují pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …