Bohumín: Školy mohou žádat o dotace na odborné učebny a družiny

28.08.2023 10:23 | Tisková zpráva

Až jedenáct milionů korun mohou získat mateřské a základní školy z Bohumína a okolí na modernizaci učeben, rekonstrukce a vybavení družin a další vylepšení. Evropské dotace jim zprostředkuje Místní akční skupina Bohumínsko.

Bohumín: Školy mohou žádat o dotace na odborné učebny a družiny
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Máme připravenu nabídku dotačních možností pro žadatele z Bohumína, Dětmarovic, Dolní Lutyně, Doubravy, Petrovic u Karviné, Petřvaldu a Rychvaldu. Výzva je zaměřena na infrastrukturu mateřských a základních škol i dětských skupin. Finanční prostředky zajistíme z Integrovaného regionálního operačního programu (ZDE),“ řekl Lumír Macura, předseda MAS Bohumínsko (ZDE).

Anketa

Vnímáte Alexandra Dubčeka jako kladnou postavu našich dějin?

54%
41%
hlasovalo: 10691 lidí

Příjem projektových záměrů z oblasti vzdělávání bude probíhat do 2. října. Jak poznamenal Macura, přednostní podporu dostanou ty projekty, které zahrnují modernizaci odborných učeben přírodních věd, polytechniky, cizích jazyků a digitálních technologií. Šanci uspět mají i ty, které jsou zaměřeny na vylepšování prostředí školních družin a školních klubů.

Ještě letos plánuje MAS vyhlásit další dvě výzvy. První z nich se bude soustředit na podporu infrastruktury pro pěší a cyklisty. Díky evropským dotacím by tak mohly na Bohumínsku přibýt nové chodníky a cyklostezky. Druhá výzva bude cílit na hasiče. „Budou si moci pořídit novou techniku, vozidla či zrekonstruovat hasičárnu,“ doplnil Macura s tím, že všichni žadatelé mohou využít individuálních konzultací s odborníky, aby své projekty měli dobře připraveny.

MAS Bohumínsko působí v mikroregionu s padesáti tisíci obyvateli už jedenáctým rokem a za tuto dobu zprostředkovala pro jeho rozvoj více než 130 milionů z Evropské unie. Peníze pomáhají rozvoji zemědělství, školství, sociálních služeb i infrastruktury. Vznikla díky nim nová pracovní místa, děti měly dotované příměstské tábory, Bohumín zachoval službu asistentů prevence kriminality. Dostalo se i na nové chodníky, cyklostezky, moderní vybavení učeben, rozšířila se odlehčovací služba pro rodiny s hendikepovanými členy a rozjely se dobrovolnické programy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …