Bohumín: Taneční klub získal 56 medailí a titul Mistra mistrů

01.06.2019 12:54

Taneční soubor Radost & Impuls Bohumín si z největší taneční tour v České Republice Czech Dance Masters přivezl neuvěřitelných 30 zlatých, 20 stříbrných a 6 bronzových medailí a titul mistra mistrů! Soutěž, prostřednictvím níž porota udílí nejen tituly mistrů České republiky a rovněž nominace pro mistrovství Evropy a světa, se uskutečnila o uplynulém víkendu v Průmyslovém paláci Praze.

Bohumín: Taneční klub získal 56 medailí a titul Mistra mistrů
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Czech Dance Master se zúčastnilo zhruba 20 000 tanečníků, což je až 1000 soutěžních choreografií z tanečních klubů ze všech koutů České republiky. Bohumínský soubor přivezl do Prahy celkem 74 choreografií, z toho 14 velkých formací, ostatní byly choreografie sólistů, duet a malých skupin, a to ve všech věkových kategoriích.

„Připravit tak velké množství choreografií, kostýmů a v některých případech i kulis a rekvizit není vůbec jednoduché. Poslední týdny před soutěží jsme trénovali opravdu hodně a nebýt rodičů, kteří nejen trpělivě vozili děti na tréninky, ale dokonce se aktivně zapojili do tvorby kulis, zdobení kostýmů a dalších pomocných prací, určitě bychom nezvládli nacvičit tolik choreografií a na takové úrovni. Tímto bych chtěla všem moc poděkovat za spolupráci a píli,“ komentuje úspěchy trenérka a choreografka klubu Lenka Krčová.

Taneční tour Czech Dance Master byla slavnostně ukončena v neděli 26. května prestižním galavečerem, který nesl název MISTR MISTRŮ 2019. V tento večer se proti sobě postavilo v každé věkové kategorii (děti, junioři a dospělí) TOP 10 choreografií, novopečených mistrů České republiky, napříč tanečními styly, to znamená, že tančili například tap, couple, belly, streetové nebo contemporary formace proti sobě. VIP porota, která je každoročně složena z tanečních odborníků a ze známých osobností z oblasti showbyznysu, sportu a kultury, z partnerů a vzácných hostů, pak vybírá z každé kategorie absolutního vítěze, tzv. MISTRA MISTRŮ, který obdrží finanční a hmotné ceny.

Nominace na mistrovství Evropy v jazz dance a contemporary

Taneční soubor Radost & Impuls Bohumín měl na tomto galavečeru hned pět choreografií, z toho dvě dětské (show a contemporary), jednu juniorskou (show) a dvě dospělácké (show a modern). Titul mistra mistrů se podařilo vybojovat dětské contemporary formaci Pečujte o ni… Je jen jedna. Děti si ze soutěže odvezly nejen spoustu zážitků, neskutečných emocí, ale i nádherné ceny.

Bohumínský taneční klub si na Czech Dance Masters vybojoval mimo jiné i nominace na mezinárodní soutěže, tou první, kterou absolvuje, je mistrovství Evropy v jazz dance a contemporary. To se uskuteční už v polovině června v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…