Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

23.05.2024 22:09 | Tisková zpráva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří síly pádlaři ve speciálních dračích lodích. Divácky atraktivní sportovní festival odstartují v pátek 24. května školní závody, v sobotu 25. května se utkají posádky dospělých. O týden později je vystřídají triatlonoví borci, kteří se o vítězné příčky poperou v plavání, cyklistice a běhu.

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Čtvrtý novodobý ročník Závodů dračích lodí u Vrbického jezera (ZDE) navazuje na předchozí osmiletou tradici ve Starém Bohumíně a zahájí jej tento pátek klání posádek místních škol. „Ty nejlepší mají šanci postoupit do bojů o republikový titul. Loni si tým žáků základní školy ČSA přivezl z Mistrovství republiky v Brně bronzovou medaili, pudlovská posádka skončila v silné konkurenci osmá,“ připomněl místostarosta Bohumína Igor Bruzl.

Sobota bude patřit hlavnímu zápolení smíšených desetimístných posádek v kategorii FUN a SPORT. V té první tradičně soupeří týmy složené z místních firem, spolků a kamarádských part. Zazávodit si budou moci i ženy v samostatné kategorii WOMEN. Kategorie SPORT je určena pro pravidelně trénující posádky, poloprofesionály a profesionály. Organizátoři připravili dvě délky trati, dvousetmetrovou a kilometrovou (více ZDE).

Do letošních bojů znova vysílá své zástupce i město Bohumín, pod jehož záštitou se akce koná. Na uspořádání závodů přispělo 90 tisíc korun. „Želízkem v ohni je naše ryze ženská posádka, s níž obhajujeme loňské třetí místo. A samozřejmě se nebudeme zlobit za lepší umístění,“ pousmála se kapitánka Doris Starzyková z finančního odboru bohumínské radnice.

Dračí lodě vystřídá u Vrbického jezera Ocelácký Triatlon - Triatlon s Úsměvem (ZDE), letošní ročník organizátoři z SK Oceláci Ostrava (ZDE) naplánovali na sobotu 1. června. Město událost podpořilo 40 tisíci korunami. Hlavní závod začíná v pravé poledne a nabídne 800 metrů plavání, 21 kilometrů na kole a 5 kilometrů běhu. Dopolední program bude patřit dětským kategoriím od předškoláků až po patnáctileté.

„Ti nejmenší absolvují duatlon, na trati je mohou doprovodit rodiče a povolena jsou kromě jízdních kol i odrážedla,“ informoval za pořadatele Jakub Weimann. Dodal, že organizace tak velké akce vyžaduje zapojení řady dobrovolníků a pečlivou přípravu. „Bezpečnost závodníků je pro nás prioritou. Cyklistická část probíhá v běžném provozu, proto prosíme všechny motoristy, aby byli v době akce opatrní a hlavně ohleduplní k účastníkům,“ apeloval Weimann na závěr.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…