Bohumín letos investuje do zateplení osmi domů

04.08.2022 19:03 | Tisková zpráva

Bohumínská radnice pomáhá šetřit peníze nájemníkům městských bytů a pokračuje v zateplování svých domů. Do zvýšení komfortu bydlení na osmi adresách město letos vloží téměř 40 milionů korun. Peníze investuje nejen do úprav fasád, ale i oprav balkónů, střech a vstupních prostor.

Bohumín letos investuje do zateplení osmi domů
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Proměna bytových domů, která zajistí jejich nižší energetickou náročnost, na některých místech Bohumína už začala, jinde se připravuje. „V současnosti běží opravy dvou domů ve Štefánikově ulici nedaleko střední školy. V nejbližších dnech odstartují ve stejné lokalitě práce na dalších dvou domech,“ podotýká vedoucí odboru správy domů bohumínské radnice Kateřina Pálková. 

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí
Zateplení dostanou v příštích měsících také čtyři vchody bývalé nemovitosti Residoma nacházející se v blízkosti křížení tř. Dr. E. Beneše a ulice Štefánikovy.

Z lépe izolovaného domova se tak budou nově radovat nájemníci na osmi adresách. Dělníci se ale nezaměří jen na zateplení fasád, obyvatelům tamních bytů také opraví  balkóny a vymění na nich zábradlí, nové budou také střechy opravovaných budov. „U šesti revitalizovaných domů zároveň plánujeme úpravy vstupních prostor. Nájemníci se dočkají nových vstupních dveří se schránkami,“ informovala Pálková.

Do hromadných oprav městských domů investuje radnice už řadu let. V postupném zateplování bytového fondu pak vidí cestu, jak nejefektivněji pomoci šetřit peníze nájemníků. Zvláště v době, kdy cena energií roste strmě vzhůru, jde o jednu z priorit vedení města. „Kromě zateplování bychom peněženky nájemníků rádi chránili také například úspornými opatřeními v osvětlení společných prostor,“ zmínil místostarosta města Igor Bruzl.

Bohumín vlastní 4 260 bytů a je největším poskytovatelem bydlení ve městě. Do zateplování a souvisejících úprav plánuje v příštím roce vložit obdobnou částku jako letos.

Letošní investice do zateplení domů

Štefánikova 290, 414, 957
Masarykova 287
blok domů Štefánikova a tř. Dr. E. Beneše 320, 321, 322, 324 (bývalé domy Residomo)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…