Bohumínští hasiči dostali pod stromeček nová auta

23.12.2015 10:44

Dvě zbrusu nová dopravní auta za 2,5 milionu korun dostali od města pod stromeček bohumínští dobrovolní hasiči. Multifunkční vozy se sirénami a vestavěným úložným prostorem pro hasičské vybavení přepraví dohromady k zásahu až devět lidí. Speciální hasičská vozidla obdržely výjezdové jednotky z Vrbice a ze Záblatí.

Bohumínští hasiči dostali pod stromeček nová auta
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

"Naše stará avie už dosloužila a nové auto nám ji nahradí. Kromě vybavení pro klasický zásah disponuje i zvukovým zařízením, takže v případě nebezpečí, jako jsou povodně, budeme moci obyvatele pomocí něj i varovat," dodal velitel výjezdové jednotky ze Záblatí Stanislav Tyrala.

"Nové auto využijeme nejen pro přepravu k požárům, ale také k zásahům proti bodavému hmyzu, pro zabezpečení různých akcí nebo k dopravě dětí i dospělých na hasičské soutěže," řekl velitel vrbických hasičů Eduard Rajski.

Vloni město investovalo do dvou cisteren 3,5 milionu korun, letos pořídilo za 2,5 milionu dvě dopravní vozidla. V příštím roce se podobného dopravního auta dočkají starobohumínští hasiči. "Máme dlouhodobou koncepci pro obnovu vozidel. Ještě před sedmi lety naši hasiči používali zastaralá vozidla z osmdesátých let. Proto jsme se rozhodli postupně hasičskou techniku obnovit a každý rok na to v rozpočtu pamatujeme a vyčleňujeme až tři miliony korun," uvedl starosta Bohumína Petr Vícha s tím, že další 1,5 milionu korun stojí město provoz jednotek.

Bohumín má pět výjezdových jednotek s necelou stovkou členů. Kromě toho působí ve městě ještě šest sborů dobrovolných hasičů, které dostávají od města dotaci na činnost nebo na pořádání akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…