Boskovice: Symfonický orchestr města Boskovice míří do Itálie

25.07.2022 9:37 | Tisková zpráva

V úterý 26. 7. 2022 odjíždí do italského města Montecatini Terme reprezentovat město Boskovice jeho Symfonický orchestr a zúčastní se tak 12. ročníku mezinárodního festivalu sborů a orchestrů Toscana Music Festival.

Boskovice: Symfonický orchestr města Boskovice míří do Itálie
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Až do italského Toskánska, tedy konkrétně do města Montecatini Terme odjíždí v úterý 26. 7. reprezentovat město Boskovice jeho Symfonický orchestr. Zúčastní se tak 12. ročníku mezinárodního festivalu sborů a orchestrů Toscana Music Festival. Jde o první zahraniční výjezd tohoto tělesa od jeho obnovené činnosti v roce 2017.  V italském lázeňském městě se představí nejen ve slavnostním průvodu, ale i na dvou samostatných koncertech. I když se tohoto mimořádného výjezdu nemohou zúčastnit ať už z pracovních, rodinných či zdravotních důvodů všichni členi SOMB, nakonec bude v orchestru pod taktovkou Dominika Pernici hrát 26 hudebníků. O výdaje spojené s cestou a pobytem se podělí město Boskovice, Kulturní zařízení města Boskovice, pod kterými SOMB působí, a v neposlední řadě i samotní hudebníci.  Za KZMB jede s uměleckým tělesem produkční Miroslava Krajíčková, která má na starosti organizační stránku orchestru a tím také zájezdu. Do Montecatini Terme povezou nejen umění, ale také vlajku České republiky, prapor města Boskovice a propagační plakáty, které jim sponzorsky zaplatila firma Bambas ze Skalice nad Svitavou. Hudebníkům orchestru přejeme, aby se jim první zahraniční turné vydařilo a přijeli domů s mnoha kulturními zážitky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…