Boskovice získaly 1. místo ve sběru vysloužilého elektrozařízení

30.11.2018 13:02

Ve čtvrtek 29. 11 2018 převzal místostarosta Lukáš Holík certifikát za 1. místo v soutěži měst a obcí v kategorii sběru vysloužilých elektrozařízení.

Boskovice získaly 1. místo ve sběru vysloužilého elektrozařízení
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Vysloužilá elektrozařízení v Jihomoravském kraji nejlépe třídí obyvatelé Rajhradic, Mutěnic, Vyškova, Mokré-Horákova, Tišnova a Boskovic. Jedná se o vítěze jednotlivých kategorií v soutěžích My třídíme nejlépe, které každoročně oceňují obce regionu v třídění vysloužilých elektrozařízení.

Slavnostní vyhlášení výsledků obou soutěží proběhlo dnes v Královské kapli národní kulturní památky Hrad Špilberk v Brně. V kategoriích kolektivního systému ASEKOL uspěla v kategorii do 3 000 obyvatel obec Mokrá-Horákov, kde v uplynulém roce v přepočtu na jednoho obyvatele odevzdali 1,59 kg vysloužilého elektra, v kategorii obcí do 10 000 obyvatel zvítězil Tišnov a v kategorii měst nad 10 000 obyvatel jsou nejlepší občané Boskovic.
V soutěži se hodnotily výsledky za období od loňského října do letošního září. Uspěly ty obce, které v celkovém součtu dosáhly nejlepších výsledků ve sběru drobného elektrozařízení ze sběrných dvorů a červených stacionárních kontejnerů.

Souběžně byly také vyhlášeny ceny v kategoriích kolektivního systém ELEKTROWIN. Ve všech kategoriích se hodnotilo období od loňského října do letošního září. Uspěly obce, které zaznamenaly největší procentní nárůst chlazení (ledniček, mrazniček), velkých a malých spotřebičů v porovnání s předcházejícím obdobím. V kategorii do 2 500 obyvatel se nejvíce dařilo obyvatelům Rajhradic, Mutěnice zvítězily mezi obcemi od 2 500 do 9 999 obyvatel. V kategorii nad 10 000 obyvatel je vítězem Vyškov, kde se ve sledovaném období obyvatelům podařilo vysbírat téměř 124 tuny vysloužilého elektrozařízení oproti necelým 88 tunám v období předchozím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…