Břeclav: Boj s komáry pokračuje

30.05.2021 21:17

Současné deštivé počasí vytvořilo příznivé podmínky pro vývoj komářích larev také v prostorách obory Obelisk v katastrálním území Lednice na Moravě.

Břeclav: Boj s komáry pokračuje
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Město Břeclav proto prostřednictvím oddělení zemědělství a ochrany přírody Městského úřadu Břeclav zajistilo další dávku přípravku VectoBac ze zásob krajského úřadu Jihomoravského kraje.

Přípravkem bylo ošetřeno zhruba 50 hektarů vodních ploch v oboře Obelisk Lednice. V pondělí 24. května ošetřili pracovníci Lesů ČR vodní plochy proti komářím larvám na polesí Soutok. Na základě doporučení Krajské hygienické stanice aplikovali lesníci přípravek VectoBac na některá místa na loukách a v lesích se stojící vodou, která zde zůstala po nedávném zaplavení vodu z Dyje.

Přípravek VectoBac, který se úspěšně používá již řadu let, účinkuje jen na larvy komárů, na ostatní organismy nepůsobí. Jeho účinná složka, půdní bakterie Bacillus thuringiensis, se přirozeně vyskytuje i v lesních ekosystémech. Důležitým faktorem je správný čas aplikace, ta musí být provedena v období, kdy se larvy komárů nacházejí ve 3. až 4. vývojovém stadiu. Pozdější aplikace už nebývá účinná a na dospělé komáry přípravek nepůsobí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.