Břeclav: Lidická ulice se bude opravovat

09.08.2017 11:33

Ředitelství silnic a dálnic bude v závěru prázdnin opravovat část státní komunikace I/55 (ulice Lidická).

Břeclav: Lidická ulice se bude opravovat
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Na pracovní schůzce, která se uskutečnila v úterý 8. srpna za účasti zástupců ŘSD (investora), dodavatelské firmy Strabag, Dopravního inspektorátu Policie ČR a firmy Stavba a údržba silnic (subdodavatel) bylo dohodnuto, že oprava části komunikace Lidická v délce cca 400m od křižovatky s ulicí Jaselská po křižovatku s ulicí U cukrovaru bude probíhat v termínu od 21. srpna do 1. září. Komunikace se bude opravovat vždy v jedné polovině s objízdnou trasou přes ulici Seniorů a Na Pěšině a součástí opravy bude i prodloužení odbočovacího pruhu na ulici Sovadinova, což byl požadavek města, aby se zkrátila kolona před světelnou křižovatkou.

„S Ředitelstvím silnic a dálnic jednáme dlouhodobě a jsme dohodnuti, že tuto nadměrně zatíženou komunikaci, která tvoří hlavní průtah městem, postupně opraví celou,“ uvedl k plánované opravě místostarosta Svatopluk Pěček. O tom, že zatížení této komunikace je skutečně extrémní svědčí i výsledky loňského celostátního sčítání dopravy, které provádělo ŘSD – komunikací I/55 projelo za 24 hodin na třídě 1. Máje 20 102 vozidel.

„Nákladní doprava nad 12 tun bude vedena po objízdné trase přes Podivín a Lednici. Zástupce firmy Strabag se zavázal, že budou pracovat nepřetržitě i přes víkend a v případě příznivého počasí se budou snažit opravu časově zkrátit, tak jak se to podařilo při opravě mostu na třídě 1. Máje na jaře letošního roku,“ doplnil místostarosta Svatopluk Pěček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…