Břeclav: Na radnici předali nový vůz TyfloCentru

09.09.2015 20:52 | Zprávy

Tento týden bylo na břeclavské radnici slavnostně předáno obecně prospěšné společnosti TyfloCentrum nové vozidlo Dacia Dokker. Společnost, která se stará o zrakově postižené občany, tak dostala krásný dárek k 15. výročí svého vzniku.

Břeclav: Na radnici předali nový vůz TyfloCentru
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Břeclavi Dominik Pavel (Pro Region)

Slavnostního předání se zúčastnili starosta Břeclavi Pavel Dominik, místostarosta Zdeněk Urban a zástupci tří desítek firem, které pořízení nového automobilu svým finančním příspěvkem umožnily.

"Myslím, že je téměř naší povinností poskytnout TyfloCentru peníze na tyto účely, koneckonců této společnosti dlouhodobě poskytujeme podporu i jinými způsoby. Jsem rád, že se projekt podařilo dotáhnout do úspěšného konce a můžeme dnes vozidlo slavnostně předat," uvedl starosta Pavel Dominik.

Místostarosta Zdeněk Urban připomněl, že právě do břeclavského pracoviště TyfloCentra směřoval výtěžek ze Starostova svařáku, který se prodával na loňských vánočních trzích v Břeclavi.

TyfloCentrum poskytuje řadu sociálních služeb lidem s těžkým postižením zraku - průvodcovské, předčitatelské a jiné asistenční služby, odborné sociální poradenství, sociální rehabilitaci a další služby směřující k lepšímu společenskému a pracovnímu uplatnění těchto osob. Automobil poslouží především k poskytování asistenční služby klientům, kteří nemohou využívat hromadnou dopravu, k poskytování služeb v domácnostech klientů, rozvozu výrobků chráněné dílny apod.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…