Břeclav: Poznejte život lidí bez domova

06.10.2015 13:48

Již potřetí se v Břeclavi uskuteční NOC VENKU- zážitková akce pro širokou veřejnost zaměřená na podporu lidí bez přístřeší.

Břeclav: Poznejte život lidí bez domova
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

„Celorepublikový sociální projekt Noc venku přibližuje široké veřejnosti stále více se rozmáhající problém, kterým je bezdomovectví a život na ulici. Dále je cílem tohoto projektu získat trvanlivé potraviny a hygienu pro tuto skupinu lidí a na závěr nabízíme veřejnosti netradiční zážitek, možnost vyzkoušet si, jaké to je spát na ulici, na betonovém chodníku, v chladném listopadovém počasí,“ představila akci Veronika Heklová, vedoucí břeclavského azylového domu a koordinátorka projektu Noc venku Břeclav.

Noc venku se bude v Břeclavi odehrávat již po třetí, a to ve čtvrtek 19. listopadu na pěší zóně před gymnáziem. Pracovníci Oblastní charity Břeclav návštěvníkům akce předají informace ze svých zařízení, kde s lidmi bez domova pracují. Chybět nebude ani doprovodný kulturní program.

„V předešlých dvou ročnících jsme díky tomuto projektu vysbírali 1879 kusů potravin a hygienických potřeb a nocování na ulici si vyzkoušelo 25 odvážlivých spáčů, při průměrné teplotě 4,5 °C. Všechny získané potraviny a hygiena putují prostřednictvím našich sociálních služeb Azylového domu pro muže a ženy, Azylového domu pro matky s dětmi, Nízkoprahového denního centra a Kontaktního centra právě lidem, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci spojené se ztrátou bydlení.

Potraviny jsou rozdělovány sociálními pracovníky, kteří dobře znají příběhy těchto lidí a zvažují efektivní využití těchto potravin,“ popsala konkrétní výsledky předchozích ročníků Veronika Heklová.

Na ulici se nebude spát jen v Břeclavi, ale i v dalších městech po celé České republice. Do projektu je nyní zapojeno 15 měst a další města letos jistě přibudou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…