Břeclav: První peníze od dárců už jsou v obcích

06.07.2021 19:36

Půl milionu korun pro obec Hrušky a půl milionu pro Moravskou Novou Ves poslalo Město Břeclav z transparentního účtu, kam lidé minulý týden zaslali příspěvky pro postižená místa na Břeclavsku.

Břeclav: První peníze od dárců už jsou v obcích
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

"Rychlá pomoc je v této chvíli ta nejcennější, takže Rada města rozhodla v pátek o tom, že část peněz z účtu pošle rovnou do postižených obcí," shodlo se vedení města. Další peníze budou postupně uvolňovány podle potřeb a domluvy. „Děkujeme také našim partnerským městům, která poslala finanční i materiální pomoc, a chceme vyzdvihnout opět velkou pomoc vietnamské komunity. Pomohli nám už v obou koronavirových vlnách, a nyní zase přispěli penězi i s pomocí stavebního materiálu,“ řekli starosta a místostarostové. „Chceme poděkovat úplně všem, kteří nás jakkoli podpořili, ale nestíháme pořádně poděkovat každému, protože se snažíme všechnu pomoc koordinovat a dostat ji zase dál k těm, kteří ji potřebují.“

Škody na městském majetku ve všech městských částech Břeclavi také nejsou zanedbatelné, třeba ve Staré Břeclavi bylo kroupami zničeno hodně střech, takže Město Břeclav se snaží pomoci při hledání střešních tašek pro lidi, kterým chybí nějaké staré střešní krytiny po abnormálních kroupách taškami ze střech, které musí být rozebrány v Hruškách nebo v Moravské. A každý den jsou starší tašky naváženy z postižených obcí do Břeclavi a k rozebrání zdarma. Tato služba lidem hodně pomáhá, protože zničené střechy jsou často pokryty střešními krytinami, které se už dávno nevyrábějí.

Na pomoc Břeclavsku můžete stále posílat příspěvek na transparentní účet Města Břeclavi. Finanční pomoc pro oblasti zasažené tornádem je v této chvíli ta nejrychlejší.

Pokud chcete pomoci zasaženým obcím, pošlete prosím příspěvek na veřejnou sbírku Města Břeclavi, které zřídilo transparentní účet 115-8436250277/0100.
Do poznámky můžete napsat Hrušky nebo Moravská a podle toho se bude s penězi nakládat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…