Břeclav: Zastupitelé schválili dotace pro rok 2023

25.12.2022 18:17 | Tisková zpráva

Zastupitelé rozdělili na dotacích pro rok 2023 o dva a půl milionu víc než loni. Do sportu, kultury a sociální oblasti vložili v Břeclavi na příští rok bezmála 24,5 milionu korun (přesně 24 306 000 Kč). O jeden milion se zvýšily dotace do sportu, o milion navíc směřuje do sociální oblasti, a o půl milionu víc putuje do kultury.

Břeclav: Zastupitelé schválili dotace pro rok 2023
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Do oblasti sportu a tělovýchovy alokovali zastupitelé 13 500 000 korun, do oblasti kultury půjde 3 200 000 korun a poprvé tato částka překonala tři miliony korun. Na podporu základních činností registrovaných sociálních služeb v oblasti poskytování sociálních služeb občanům ORP Břeclav na rok 2023 (Minimální síť) bylo rozděleno 5 106 000 korun a na podporu činností v sociální oblasti poskytovanou občanům města Břeclavi v roce 2023 (mimo služby v Minimální síti) půjde v 1. kole 750 000 korun.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Půl milionu putuje na investiční program podpory materiálně technické základny sportu, stejná částka na individuální dotace. Na Fond malých sociálních projektů je alokována dotace 450 000 korun, a 300 000 korun půjde na podporu cestovního ruchu.

„Příjemcům dotací ze sociální oblasti, sportu i kultury se v důsledku energetické krize razantně zvýšila nejen energetická náročnost provozu všech zařízení, kde s klienty a s dětmi pracují, ale zvedly se i náklady na dopravu, energie nebo vytápění. Proto jsme navrhli zastupitelům, navýšení dotační podpory celkem o dva a půl milionu korun a jsme rádi, že s tím souhlasili,“ řekl místostarosta Jakub Matuška.

Minimální síť sociálních služeb je tvořena registrovanými sociálními službami pro území ORP Břeclav, které v dostatečné kapacitě, náležité kvalitě a místní dostupnosti napomáhají řešit nepříznivou sociální situaci na území ORP Břeclav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…