Břeclav: Změna územního plánu nabyla účinnosti

10.08.2022 11:41 | Tisková zpráva

Změna č. 1 Územního plánu Břeclav nabyla účinnosti dne 3. srpna 2022. S jejím vydáním vyslovili souhlas zastupitelé města na svém jednání 22. června 2022. Tímto rozhodnutím ukončili téměř pět let dlouhé období prací, které směřovaly ke změně územního plánu Břeclavi.

Břeclav: Změna územního plánu nabyla účinnosti
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo završit dlouholetou snahu o změnu, která přinese městu výrazné oživení. Toto rozhodnutí otevřelo cestu k dalšímu rozvoji města. Právě územní plán má zásadní vliv na koncepci města. Má vliv na projekty občanů a samozřejmě také na podnikatelské aktivity na území města,“ řekl starosta Břeclavi Svatopluk Pěček.

„Pokud by zastupitelé nedali změně zelenou, nemohlo by město například realizovat stavbu parkovacího domu na bývalém autobusovém nádraží, ani další záměry, které plánuje. Z podnikatelských aktivit by se zablokovala například možnost stavebních úprav v Domě kultury nebo třeba v bývalém hotelu IMOS. Problém by měla například i firma Racio, která uvažuje o své výrobě poblíž keramiky v Poštorné, která je podmíněna právě změnou územního plánu,“ upřesnil starosta Pěček.

Dokumentace je zveřejněna na webových stránkách města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …