Břeclavští strážníci mají nového velitele

25.12.2011 20:40

Čtyřiačtyřicetiletý Stanislav Hrdlička se stane od prvního ledna příštího roku novým velitelem městské policie. Na svém posledním zasedání to odsouhlasili břeclavští zastupitelé.

Břeclavští strážníci mají nového velitele
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Hrdlička doposud pracoval jako zástupce vedoucího revíru Městské policie Brno – Jih, ale u městské policie pracoval již od roku 2002, a to konkrétně jako zástupce vedoucího Jednotky operativního zásahu Městské policie Brno. Jako dobrovolník věnuje svůj čas i Vodní záchranné službě Nové Mlýny, kde je velitelem už sedm let.

„Hledali jsme skutečného profesionála a jsem přesvědčený, že v osobě Stanislava Hrdličky jsme jej našli. Očekáváme od něj výraznou kvalitativní změnu ve fungování městské policie, výrazný tlak z jeho strany na podřízené tak, aby se zlepšila situace ve veřejném pořádku a bezpečnost v ulicích města,“ uvedl k výběru břeclavský starosta Oldřich Ryšavý.

Jak dodal, při druhém výběrovém řízení se přihlásilo více uchazečů, kteří splňovali podmínky města. Na rozdíl od toho prvního, v němž komise nevybrala žádného kandidáta. „Nový velitel projevil zájem se přestěhovat do Břeclavi. To vítám, je lepší, když bude velitel obyvatelem města a bude denně k dispozici lidem. Pokud nastane problém, bude ihned schopný jej řešit,“ netajil se starosta.

„Hned po prvním lednu bych se rád seznámil se všemi zaměstnanci městské policie, a to osobně. Zajímá mě jejich názor. Rád bych změnil pohled na městskou policii, aby ji lidé vnímali mnohem lépe. Chci zvýšit kondici strážníků, zapojit je do celoživotního vzdělávání. Rozhodně nechci nikoho propouštět, všichni stojí na stejné startovací čáře,“ uvedl budoucí velitel Hrdlička.

Ten chce v Břeclavi začít s projektem Okrsek, kdy by jednotlivé části Břeclavi měly svého okrskáře. Jeho hlavní náplní práce by mělo shromažďovaní informací, znalost sociálních poměrů, komunikace s lidmi, prevence kriminality, prostě vše, aby se na něj lidé mohli obrátit s jakýmkoliv problémem. To chce však čas, protože vybraní strážníci musí projít řadou odborných kurzů.

Do výběrového řízení se přihlásilo třináct uchazečů, k ústnímu pohovoru pozvala komise pět z nich. Součástí byl i test osobnosti. Komise jako nejvhodnějšího navrhla právě Stanislava Hrdličku, kterého odsouhlasila i rada města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: breclav.org

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…