Brňané v příštím roce za teplo připlácet nebudou

04.11.2017 12:42

Cena tepla zůstane pro zákazníky Tepláren Brno (TB) v roce 2018 na stejné úrovni jako letos. Bez ohledu na skutečnost, že se v posledních měsících cena plynu na světovém trhu zvyšuje. Za poslední rok o 7,7 procenta.

Brňané v příštím roce za teplo připlácet nebudou
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Uvedl to na tiskové konferenci teplárenské městské společnosti předseda představenstva a 1. náměstek primátora Petr Hladík.

„I přes rostoucí ceny zemního plynu a rostoucí personální náklady je stabilizace prodejní ceny tepla naším dlouhodobým cílem,“ zdůraznil generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Cenu tepla držely TB od roku 2012 do roku 2017. Některá jiná města v tomto období zdražovala. Od letošního 1. ledna dokonce snížily ceny o 5 procent.

Průměrná domácnost odebírající médium od TB zaplatí od 15 do 18 000 ročně.

TB budou i v příštím roce pokračovat s náhradou parovodů za horkovody, což je pro odběratele cenově úspornější, a to o 8 až 15 procent. Příští rok bude společnost měnit zhruba 5 kilometrů tohoto vedení v oblasti Obilního trhu a Úvozu.

Horká voda v současnosti zásobuje teplem zhruba tři čtvrtiny z celkových 96 000 brněnských domácností, které jsou zákazníky TB.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…