Brno: Další dvě základní školy čeká rozšíření

04.09.2018 10:02

Základní školy Bednářova a Slovanské náměstí čeká rekonstrukce. Město Brno totiž získalo dotace z Integrovaného regionálního operačního programu na projekt „Nástavba spojovací budovy ZŠ Bednářova“ a „Rozšíření výukových kapacit v ZŠ Slovanské nám. 2“. Díky tomu dojde u obou škol k rozšíření jejich kapacit.

Brno: Další dvě základní školy čeká rozšíření
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Nástavba spojovací budovy ZŠ Bednářova

Vybudováním nástavby vzniknou 3 nové odborné učebny – odborná učebna pro výuku přírodních věd s kapacitou 30 dětí, dvě odborné učebny pro výuku jazyků (jedna s kapacitou 15 dětí, druhá s kapacitou 30 dětí) – a také zázemí pro tyto učebny (hygienické zázemí, kabinet, komunikační prostory). Spolu s nástavbou budou provedeny i vnější bezbariérové úpravy.

„Díky modernímu vybavení odborné učebny přírodních věd budou mít žáci možnost seznamovat se s obsahem studia tvořivým způsobem. Za pomoci moderní digitální techniky bude možné provést simulaci fyzikálních, chemických a přírodopisných jevů, které není možné z důvodu bezpečnosti či náročnosti provést reálně,“ upřesnil první náměstek primátora Petr Hladík.

Odborné učebny jazyků budou sloužit dělené výuce cizích jazyků. Budou v nich využity všechny v současnosti dostupné technologie pro podporu komunikace v cizím jazyce.

Celkové náklady 16 759 590 Kč (včetně DPH) 100,0 %
Dotace         15 083 631 Kč (včetně DPH)   90,0 %
Podíl MČ Brno-jih   1 675 959 Kč (včetně DPH)     10,0 %

Rozšíření výukových kapacit v ZŠ Slovanské nám. 2

Stavebními úpravami vzniknou 2 odborné učebny, sklad pomůcek a hygienické zázemí (WC chlapci, WC dívky a WC imobilní). Jedna z učeben bude přizpůsobena bezbariérovému užívání. Bezbariérový přístup do suterénu bude zajištěn pomocí schodolezu.

„Cílem projektu je zrekonstruovat část suterénních prostor v budově ZŠ Slovanské nám. 2, které byly během 2. světové války přestavěny na protiletecký kryt a od počátku 60. let do roku 1990 sloužily jako kryt civilní obrany. Chceme tak obnovit dvojici původních učeben,“ přiblížil Petr Hladík.

Celkové náklady 6 887 104,42 Kč (včetně DPH) 100 %
Dotace 6 198 393,97 Kč (včetně DPH)   90 %
Podíl MČ Brno-Královo    688 710,45 Kč (včetně DPH) 10 % 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…