Brno: Do závodu horských kol nastoupí i mistr světa

15.09.2011 18:30

Horská kola jsou ze své podstaty určena především do obtížného přírodního terénu. Existují ale i závody, kde jezdci zdolávají trať sice náročnou a plnou záludných míst, avšak nikoli v horách - v ulicích města. Takový závod hostí už třetím rokem také Brno, letos 18. září.

Brno: Do závodu horských kol nastoupí i mistr světa
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Organizátoři závodu horských kol v historickém centru Brna Pell's Team MTB Kriterium 2011 si od něj slibují zvýšení povědomí o tomto sportu mezi veřejností. Na atraktivitě by mu měla dodat účast českých „bikových" špiček - kromě loňského vítěze závodu Milana Spěšného, Tomáše Vokrouhlíka nebo Ondřeje Cinka přijede Jaroslav Kulhavý, jeden z nejúspěšnějších závodníků světa. Loni se stal mistrem Evropy a ze světového šampionátu horských kol v Kanadě přivezl stříbro a bronz. Zvítězil také ve finále Světového poháru 2010. A letos na mistrovství světa dokonce zvítězil, jako první Čech v historii.

Pro tyto a další jezdce je 18. září připravena náročná a zároveň rychlá trať se startem a cílem na Dominikánském náměstí. Okruh je dlouhý asi 3 kilometry s převýšením takřka sto metrů a kromě ulic projedou závodníci i park Špilberk a budou překonávat schody a další překážky. Start kvalifikace je plánován na 9.30 hodin, ve 14.30 hodin začne hlavní závod.

Součástí akce je i závod dětí, který se pojede od 10.30 hodin v prostoru Dominikánského náměstí na okruhu o délce asi 250 metrů. Od rána bude pro diváky připraven také doprovodný program se soutěžemi a občerstvením.

Závod Pell's Team MTB Kriterium je zařazen do nově vzniklého seriálu Brněnský pohár horských kol, což přivede na start i mnoho tzv. hobby jezdců, kteří mnohdy za profesionály výkonnostně příliš nezaostávají.

Další zprávy z Brna čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…