Brno: Dotace na roční šalinkartu v roce 2018 a nutná odstávka systému na přelomu roku

25.12.2017 20:49

Příspěvek města na nákup elektronické roční předplatní jízdenky MHD má za sebou první rok. Stejným způsobem jako letos si budou moci lidé požádat o příspěvek ve výši 1.425,- korun na elektronickou roční šalinkartu i v nadcházejícím roce 2018.

Brno: Dotace na roční šalinkartu v roce 2018 a nutná odstávka systému na přelomu roku
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Žádost je plně elektronická a ti, kteří mají z letoška vyřízenou registraci do systému BrnoiD, již nebudou muset vůbec nikam chodit a nákup i příspěvek provedou snadno přímo z domova.

Aby byl systém vyřizování příspěvků ještě efektivnější, proběhne na přelomu roku krátká čtyřiadvacetihodinová odstávka z technických důvodů, a to v termínu od 31. 12. 2017 (23:00 hod.) do 1. 1. 2018 (23:00 hod.). Po tuto dobu nebude možno odesílat žádosti o poskytnutí příspěvku. Děkujeme všem za pochopení.

„Program podpory pravidelného cestování veřejnou dopravou v Brně bude pokračovat i v příštím roce. Cílem města je nabízet občanům kvalitní a cenově dostupnou MHD, protože to je cesta ke zlepšení ovzduší a kvality života v Brně,“ dodává Martin Ander, náměstek primátora pro životní prostředí.

Elektronickou jízdenku je možno zakoupit výlučně v e-shopu Dopravního podniku města Brna. Příspěvek na její nákup se poskytuje na základě žádosti, kterou může podat každý poplatník (fyzická osoba), který si zakoupí roční předplatní základní nepřenosnou jízdenku pro zóny 100 a 101 (cena 4750 Kč) přes ověřený uživatelský účet na e-shopu Dopravního podniku města Brna. Žadatel musí být současně poplatníkem místního poplatku za komunální odpad v Brně, nesmí být od placení tohoto poplatku osvobozen a nesmí mít k datu podání žádosti o příspěvek z dotačního programu a ani k datu rozhodnutí o přidělení dotace dluh na tomto poplatku.

Žadatel může o dotaci žádat jednou během kalendářního roku. Pokud si tedy lidé v roce 2017 tuto dotaci žádali, znovu o ni mohou požádat až v roce 2018 – a to i v případě, kdy si roční elektronickou šalinkartu zakoupí ještě v roce 2017.

Doposud bylo vyřízeno více jak 30 500 žádostí o příspěvek a vyplaceno téměř 43,5 mil. korun. Kompletní vyhodnocení úspěšnosti městského motivačního programu proběhne v lednu 2018, poté co budou známa kompletně všechna data za rok 2017. Díky rozpočtu schválenému na rok 2018 budou i v následujícím roce dotace na základní roční jízdenky vypláceny v nezměněné výši 1.425 Kč a město je připraveno i na očekávaný nárůst v počtu žádostí o dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…