Brno: Hřbitovy budou o svátcích otevřené déle, radní schválili nová pravidla

10.10.2017 20:18

Dušičky, Vánoce, Velikonoce. Během období, kdy na hřbitovy přichází nejvíce lidí, zůstanou jejich brány otevřené déle. Některé až do devíti hodin večer. Nová pravidla dnes schválili radní.

Brno: Hřbitovy budou o svátcích otevřené déle, radní schválili nová pravidla
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Rada města Brna dnes schválila aktualizaci Řádu veřejného pohřebiště, podle kterého se řídí všechny městské hřbitovy. Novinkou je především prodloužení provozu v těch dnech v roce, kdy hřbitovy zažívají největší nápor.

První změnu zaznamenají Brňané už při letošních Dušičkách. Na Ústřední hřbitov a hřbitov v Židenicích budou moci přijít až do 19 hodin, na ostatní hřbitovy dokonce do 21 hodin. Delší otevírací doba se vztahuje nejen na den Památky zesnulých (2. listopadu), ale na celé období od předcházející soboty do následující neděle. Letos tedy bude platit od 28. října do 5. listopadu.

Tatáž prodloužená otevírací doba se dále týká Štědrého dne včetně dvou dnů, které mu předcházejí, a období od Velkého pátku do Velikonočního pondělí.

Protože hřbitovy budou v uvedené dny v provozu i po setmění, bude nutné na nich vybudovat osvětlení, aby se zajistila bezpečnost zaměstnanců i příchozích.

Ranní otevírací doba zůstává nezměněna, po celý rok zahajují hřbitovy svůj každodenní provoz v 7 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…