Brno: Kam jít pro radu a pomoc? Na nový web sociální péče

13.11.2019 6:27

Nové stránky ušité na míru komukoliv, kdo shání pomoc, spustilo město Brno.

Brno: Kam jít pro radu a pomoc? Na nový web sociální péče
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Obnovený portál www.socialnipece.brno.cz poskytuje velmi přehlednou orientaci v široké nabídce služeb sociální péče a také bezplatnou konzultaci v poradně Socio Info Point telefonicky, e-mailem i osobně.

Sociální služby zajišťuje město Brno prostřednictvím magistrátního odboru sociální péče, přes své příspěvkové organizace nebo spoluprací s neziskovým sektorem. Jde o velmi širokou a doposud nepřehlednou škálu podpory občanům, kterou tato síť nabízí. Nový web zjednodušuje orientaci občanů v problematice tak, aby mohli co nejrychleji reagovat na nepřízeň osudu a zajistit si sociální pomoc. 

Poradna Socio Info Point na webu pomáhá při zorientování se v problému a pochopení dané životní situace. Poskytuje rady, jak situaci řešit a pomáhá s návodem při podání žádostí o různé druhy sociálních dávek a komplexní informace o nabídce sociálních služeb. Poradna nabízí také zprostředkování a zjištění kontaktu s dalšími nápomocnými organizacemi.

Na webu se lze snadno zorientovat podle rozcestníku cílových skupin, jimž jsou služby určeny. Jedná se o seniory a o občany v sociální krizi, dále o zdravotně postižené a duševně nemocné, samostatně je zpracována problematika dětí, mládeže a rodin a samozřejmě také etnických menšin a cizinců. Samostatně jsou popsány služby poskytované přímo z úrovně města například tísňové volání, seniorbus, Centrum sociálních služeb, střediska pečovatelské služby a domovy pro seniory.

Pro více informací navštivte web ZDE.

Zdroj Brno.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…