Brno: Ke stáří patří nejen vrásky, ale i radost ze života

06.10.2015 13:01

Aktivní a smysluplné stáří je tématem nové výstavy s názvem Vážíme si svých vrásek, která se otevřela 5. října v Urban centru na Staré radnici. Seznámí návštěvníky se vzdělávacími programy „třetího věku“ i s aktivitami brněnských organizací – Knihovny Jiřího Mahena, Vesny, Centra pro rodinu a sociální péči a dalších. Doprovodný program přinese přednášky, besedy, módní přehlídku i zdravotní cvičení.

Brno: Ke stáří patří nejen vrásky, ale i radost ze života
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Výstava v sobě propojuje několik zajímavých témat, které mají jednu společnou myšlenku – prožití aktivního a smysluplného stáří,“ popsal Pavel Benda z Urban centra. „Představí Profil zdravého stárnutí ve městě Brně, tedy studii, jež vznikla na základě sociologického průzkumu z roku 2011 a která přináší spoustu zajímavých grafů a srovnání ze všech oblastí života seniorů. Dalším tématem je Projekt sdíleného bydlení pro seniory, což je příprava prvního »společného« bytu pro seniory na Zámečnické ulici v Brně,“ dodal P. Benda.

Doprovodný program začíná v Urban centru v pátek 9. října v 16 hod. přednáškou lékaře Květoslava Šipra Jak se s věkem měníme. Na pondělí 12. 10. připravilo krajské ředitelství Policie ČR přednášku na téma prevence kriminality seniorů; podobnému tématu, konkrétně prevenci domácího násilí na seniorech, se bude věnovat přednášející ze sdružení Persefona a Společně, a to 13. října.

V pátek 16. října si přijdou na své ti, kdo se zajímají o módní trendy: „V 17.30 hodin pořádá Sdružení aktivní babička módní přehlídku s inspirací, jak za málo peněz obměnit svůj šatník,“ řekla Eva Rossi z Odboru zdraví MMB. „V dalším týdnu předvedou lektoři Sdružení taoistického tai chi v Brně ukázku cvičení,“ doplnila Rossi.

Na přípravě výstavy se podílely Odbor zdraví, Kancelář Brno – Zdravé město, Kancelář strategie města a Bytový odbor MMB v rámci  Brněnských Dnů pro seniory, které se v Brně pravidelně konají v průběhu září a října. Jejich program lze najít na stránce ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…