Brno: Kraj podpoří Vánoční trhy na brněnském výstavišti

02.08.2019 16:42

Částkou 400 tisíc korun podpoří Jihomoravský kraj pořádání Vánočních trhů na brněnském výstavišti ve dnech 6. až 15. prosince 2019. Takové doporučení jihomoravským zastupitelům dala krajská rada na svém jednání 29. července 2019.

Brno: Kraj podpoří Vánoční trhy na brněnském výstavišti
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Vánoční trhy navštíví přibližně padesát tisíc osob. Naším cílem je při této prodejní akci podpořit prezentaci a prodej regionálních potravin, zdůraznit vánoční tradice a v neposlední řadě také podpořit zájem o studium na středních odborných školách a učilištích v rámci Jihomoravského kraje. Součástí trhů bude i prezentace práce studentů středních učilišť ve výrobě tradičních vánočních pokrmů, cukroví a ozdob.

Představí se také další řemesla, např. vazba květin, řezbáři apod. - to vše v interaktivní formě workshopů pro návštěvníky. Z výrobků vytvořených návštěvníky pak budou za účasti zástupce kraje vyhodnoceny nejlepší exempláře,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Hýbler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…