Brno: Majitel Komety předal primátorovi města výsledky studií k tématu multifunkční arény

15.11.2017 7:36

Majitel Komety Libor Zábranský se v pondělí setkal s primátorem statutárního města Brna Petrem Vokřálem, aby mu oficiálně předal dokumenty týkající se tématu možné výstavby multifunkční arény v Brně.

Brno: Majitel Komety předal primátorovi města výsledky studií k tématu multifunkční arény
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Panu primátorovi coby nejvyššímu představiteli města jsem předal materiály a studie, které jsme jako klub zafinancovali a nechali vypracovat na téma multifunkční arény a téma využitelnosti DRFG Areny, pokud by v Brně vznikla multifunkční hala,“ uvedl Libor Zábranský.

Studie pro Kometu vypracovaly renomované agentury KPMG a Deloitte. Klub z těchto obsáhlých studií zveřejňuje referenční karty, které jsou volně ke stažení na webových stránkách Komety.

„Ze všech materiálů, které jsme nechali vypracovat, jasně vyplývají pozitivní efekty, které při takové výstavbě pro město Brno plynou. Ze studie právní analýzy vyplývá problematika a nutnost dořešení majetkoprávních vztahů v lokalitě Ponava. Co je rovněž důležité, ze studií jasně vyplynulo, že Kometa je schopna multifunkční arénu tohoto typu provozovat a v podstatě platit nejdražší nájemné, které by kdy historicky klub v české extralize platil,“ poznamenal majitel Komety.

Klub je podle jeho slov připraven provozovat jak multifunkční halu, tak stávající DRFG Arenu. „Jsme schopni i nadále pokračovat ve smluvním vztahu na provozování DRFG Areny s tím, že bychom halu provozovali zejména pro drobné koncerty a míčové sporty. Jedním tahem bychom tak výrazně rozvinuli sportovní infrastrukturu a rozšířili sportovní možnosti města i regionu,“ poznamenal majitel Komety.

„Chtěl bych poděkovat panu primátorovi a dalším politikům za snahu, kterou tomuto tématu věnují,“ sdělil Libor Zábranský.

„Jsem velmi rád, že studie, kterou mi Kometa předložila, jen potvrdila obecně známý fakt a to sice, že městu Brnu zcela jednoznačně schází multifunkční hala. Chtěl bych proto poděkovat panu Zábranskému za vyhotovení této studie a věřím, že ve spolupráci s Kometou se nám podaří dosáhnout vytouženého cíle nejen pro hokejové fanoušky, ale pro všechny Brňany,“ uvedl primátor statutárního města Brna Petr Vokřál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…