Brno: Město hledá firmu, která optimalizuje stav kanalizace v Brně

26.07.2019 16:00

Město Brno má k dispozici generel odvodnění zpracovaný v roce 2009, který se zabývá i problematikou odkanalizování města. Vzhledem k mnoha změnám v průběhu uplynulých 10 let je nutné dokument zrevidovat, což je předmětem opakované veřejné zakázky, kterou dnes schválili radní.

Brno: Město hledá firmu, která optimalizuje stav kanalizace v Brně
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Rada města Brna schválila zahájení zadávacího řízení na nadlimitní veřejnou zakázku, jejímž účelem je zajištění aktualizace a řádné správy části Kanalizace Generelu odvodnění města Brna. Smlouva bude uzavřena na 6 let.

„Toto zadávací řízení opakujeme ještě jednou. Předchozí řízení jsme v lednu zrušili, protože se přihlásil pouze jeden zájemce. Věříme však, že nyní se výběr podaří. Vyhodnotit současný stav kanalizační sítě a navrhnout úpravy Brno nezbytně potřebuje, aby se mohlo dále rozvíjet. Vzhledem ke klimatickým změnám jsme nuceni reagovat například na principy hospodaření s dešťovou vodou včetně návrhů na konkrétní opatření,“ uvedl první náměstek primátorky města Petr Hladík.

Brno má v současné době k dispozici Generel odvodnění města Brna zpracovaný v roce 2009, jehož součástí je i generel odkanalizování. Ten byl později podle potřeby aktualizován. V průběhu let došlo na kanalizační síti k mnoha změnám v důsledku např. rekonstrukce a dostavby kmenových stok a další výstavby. Rovněž pro potřeby nového územního plánu bude nezbytné aktualizovat stávající stav stokové sítě a na to navázat návrhem nové koncepce. Ta by měla zohlednit nutnost efektivního vynakládání investičních prostředků města i klimatickou změnu.

Zhotovitel zakázky má za úkol provést monitorování stokové sítě města Brna, sestavit modely stávající kanalizační sítě a vyhodnotit současný stav. Dále je předmětem plnění smlouvy sestavení modelů kanalizační sítě pro výhledový stav dle aktuálních územně plánovacích dokumentací a podkladů, revize koncepce odkanalizování, návrh opatření na kanalizační síti a finanční analýza. Město rovněž požaduje průběžnou správu a údržbu datové základny s přístupem pro objednatele a provozovatele kanalizační sítě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…