Brno: Město koupilo dalších 50 procent akcií Technologického parku

17.01.2020 10:04

Podpisem smlouvy byl dokončen odkup 50 procent akcií Technologického parku. Ty město Brno získalo od dubajské společnosti P&O za 21,5 milionu EUR. Město se díky tomu stalo většinovým vlastníkem parku.

Brno: Město koupilo dalších 50 procent akcií Technologického parku
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Cílem města je, aby se Technologický park dále rozvíjel a podporoval start-upové, inovativní a hi-tech firmy. V současné době se připravuje byznys plán, ve kterém budou zmíněny konkrétní představy o jeho budoucím fungování.

Technologický park je firma, která v Brně pronajímá kanceláře o rozloze 60 tisíc metrů čtverečních inovativním firmám a výzkumným institucím a existuje přes 20 let. Polovinu akcií od začátku vlastní Brno, druhá polovina patřila dubajské firmě P&O, jednu akcii má Vysoké učení technické v Brně.

K dispozici má společnost Technologický park ještě 60 tisíc metrů čtverečních pro stavbu kanceláří a dalších 60 tisíc metrů má sloužit podle územního plánu pro bydlení.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…