Brno: Město nabízí sedm startovacích bytů

25.11.2022 13:55 | Tisková zpráva

Sedm nových startovacích bytů je připraveno pro mladé páry a rodiny. Zájemci se mohou hlásit do 23. prosince. Poté proběhne slosování přihlášek, které splní podmínky, nastavené pro tento typ bydlení.

Brno: Město nabízí sedm startovacích bytů
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Startovací byty pomáhají mladým manželům, rodinám, registrovaným párům i nesezdaným partnerům našetřit prostředky na další bydlení. Byty, které jsou takto nabízeny, mají snížené nájemné na metr čtvereční. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17931 lidí
Mezi podmínkami výběrového řízení je věk maximálně 40 let, a to u každého z partnerů. Smlouva se podepisuje vždy na tři roky s možností dvouletého prodloužení. Pár nesmí mít měsíční příjmy dohromady vyšší než 64 326 korun a nižší než 30 271 korun. 

Byty se nacházejí v rekonstruovaných domech, které jsou majetkem města. Byt na Mostecké 12 se nachází v 4. nadzemním podlaží a má velikost 2+kk s výměrou 57,80 m2 z toho 17,3 m2 tvoří terasa. Byt na Stamicově 11 je 5. nadzemním podlaží s velikostí 1+1 a s plochou 48,39 m2. 

Zbylých pět bytů najdete na Bratislavské 51, všechny mají výměru pohybující se okolo 40 m2 a velikost 1+kk. Cena nájemného byla stanovena pro byty na Mostecké a Stamicově na 65,92 korun na m2 a na Bratislavské na 83,04 korun na m2. 

Žádost o účast ve výběrovém řízení lze dodat na podatelnu Magistrátu města Brna v zalepené obálce s označením „Startovací byt“. Na obálce uveďte jméno a kontaktní e-mailovou adresu jednoho z žadatelů, na kterou budou odesílány další informace. Všechny detaily o nabídce i podmínkách získání startovacích bytů najdete ZDE.

(zdroj: brno.cz)

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…