Brno: Město ocenilo nejlepší pedagogy. Jsou z nich Učitelé roku

29.03.2019 7:35

Den učitelů se na Nové radnici slaví tradičně – udílením titulu Učitel roku. Letos jej z rukou prvního náměstka Petra Hladíka a radního Jaroslava Suchého převzala šestice kantorů.

Brno: Město ocenilo nejlepší pedagogy. Jsou z nich Učitelé roku
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Učitel roku je titul, který každoročně získají nejvýraznější pedagogické osobnosti a dlouholetí pedagogové. Město tak oceňuje jejich mimořádné nasazení a nadstandardní práci. Letos se k laureátům zařadily Renata Opršalová, ředitelka MŠ Údolní, Renata Hriadelová, učitelka I. stupně ze ZŠ a MŠ Pastviny, a Lenka Špačková, ředitelka ZŠ Bosonožská. Za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost si titul odnesly Dana Lindovská, ředitelka MŠ Sněhurka (Bořetická), Dagmar Spáčilová, učitelka ze ZŠ Hroznová, a Lenka Svobodová, učitelka ze ZŠ Novolíšeňská.

Pedagogy k ocenění navrhují ředitelé nebo pedagogické kolektivy škol zřizovaných statutárním městem Brnem a městskými částmi, členové školské rady nebo například ředitelka Jihomoravského inspektorátu ČŠI. Letos se sešlo celkem 54 návrhů na ocenění 32 pedagogických pracovníků.

K rozhodujícím kritériím pro výběr vítězů patří vedle mimořádné pedagogické, odborné a publikační činnosti třeba uplatnění moderních a efektivních vzdělávacích metod nebo zapojení do mezinárodních programů.

(zdroj: www.brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …