Brno: Město připravilo další „balík“ změn ÚPmB

09.09.2015 7:28 | Zprávy

Zastupitelé dnes projednají druhý balík změn územního plánu poté, co v lednu krajský soud zrušil tzv. „Aktualizaci ÚPmB“. Soubor čítající zhruba dvě stovky konkrétních změn územního plánu je složen z návrhů, o které si požádali občané, městské části i individuální stavebníci poté, co byli seznámeni s tím, že obří balík tzv. Aktualizace byl zrušen krajským soudem.

Brno: Město připravilo další „balík“ změn ÚPmB
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Jde o změny převážně místního charakteru s vazbou na konkrétní lokality ve městě. Obsahuje návrhy změn, které umožní realizovat nové projekty bydlení v Brně, ať už v rodinných domech (např. Obřany, Řečkovice, Soběšice atd.) nebo bytových domech (např. Židenice-Vinohrady, Bohunice apod.). Dále je součástí souboru změna, která prověří možnosti dalšího rozvoje areálu Vysokého učení technického pod Palackého vrchem nebo změna, která v souladu s požadavky městských částí upraví regulaci rekreačních objektů v okolí Brněnské přehrady. Prověřeny budou také projekty revitalizace některých chátrajících areálů, tzv. brownfields například v Králově Poli, Štýřicích apod. 

„Projednáním tohoto souboru záměrů plníme slib, který jsme dali občanům, že potřebné změny, které byly soudem zrušeny společně s obří nepřehlednou Aktualizací, projednáme znovu a co v nejrychlejším termínu,“ komentuje projednání balíku změn Martin Ander, náměstek primátora, do jehož gesce patří problematika územního plánování.

Soubor těchto změn byl připraven v dubnu letošního roku, poté jej dva měsíce projednávala zastupitelstva jednotlivých městských částí. Během prázdnin byly jejich připomínky a podněty zapracovány a nyní jej rada města předkládá k projednání zastupitelům na prvním poprázdninovém zasedání. V procesu pořízení změny územního plánu jde o první krok, tzv. schválení záměru. Dnešní rozhodnutím tedy zastupitelé dají najevo, zda uvedené změny pořizovat chtějí, či nikoli. U těch změn, kde zazní souhlas, bude zahájen oficiální proces projednání změny dle stavebního zákona, který trvá zhruba 1,5 roku. 

Podrobný popis připravovaných změn (jednotlivých balíků), včetně popisu postupu při pořizování změn, najdete na internetu www.brno.cz:
http://www.brno.cz/sprava-mesta/magistrat-mesta-brna/usek-rozvoje-mesta/odbor-uzemniho-planovani-a-rozvoje/dokumenty/upmb/navrhovane-zmeny-upmb/

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

10:28 Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

Na jablonecký magistrát a přímo k primátorovi Miloši Velemu přichází připomínky ke světelné signaliz…