Brno: Město se opět zapojí do projektu na zvýšení kvality vody v Brněnské přehradě

28.02.2023 15:47 | Tisková zpráva

Únorové zasedání zastupitelstva mělo na programu více než 130 bodů. Mezi nimi byly například záležitostí týkající se poskytování dotací v oblasti kultury, další peníze putují na volnočasové aktivity dětí nebo na provoz středisek volného času. Město také poskytne finance Povodí Moravy, a to na projekt mající za cíl zlepšit kvalitu vody v Brněnské přehradě.

Brno: Město se opět zapojí do projektu na zvýšení kvality vody v Brněnské přehradě
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Na úvodu zasedání zastupitelé schválili Memorandum o porozumění a spolupráci mezi Brnem a tchajwanským městem Tchao-jüan (ZDE). Obě města chtějí vzájemnou spoluprací usilovat o prosperitu v oblasti high-tech, Smart cities, podnikání, vědy a výzkumu, vzdělávání, ochrany životního prostředí nebo kultury.

Čistá Brněnská přehrada leží na srdci městu, kraji i Povodí Moravy. Letošním rokem začíná již IV. etapa projektu (pro roky 2023–2027) na udržování dobré kvality vody v nádrži. O dotaci v celkové výši 52 milionů Kč pro Povodí Moravy na nadcházející roky rozhodli zastupitelé. Podrobněji je situace popsána v tiskové zprávě ZDE.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31659 lidí

Město Brno opět podpoří Jihomoravský filmový fond, který byl založen v roce 2018. Zastupitelé schválili ve prospěch této instituce 8 milionů Kč (ZDE).

Uděleny budou dotace v devíti oblastech kultury (ZDE), a to na rok 2023 i na dvouleté období 2023–2024. Zastupitelé to posvětili a do kultury nezřizované městem putuje na rok 2023 více než 30 milionů korun. V případě dvouletých dotací by mělo být letos vyplaceno cca 6,3 milionu Kč a příští rok dalších 6,3 milionu Kč.

Jako každý rok mohli Brňané žádat o tzv. ekodotace. Na dnešním jednání zastupitelé schválili poskytnutí peněz úspěšným žadatelům ve třech programech – podpora ekologické výchovy (ZDE), Vnitroblok a Nábřeží (ZDE).

Další finanční injekce mířily do oblasti vzdělávání (více ZDE). Jednalo se o dotace pro gymnázia a střední školy v programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu 2023, dále dotace pro volnočasové spolky či příspěvky na spolupráci s partnerskými školami.

Veškeré materiály z únorového zasedání Zastupitelstva města Brna najdete na webu města ZDE.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…