Brno: Mladí lidé se příští rok nastěhují do nových bytů na Dukelské

04.12.2019 17:24

Po dvou letech práce je nově postavený bytový dům na ulici Dukelská 88 zkolaudovaný a připravený k nastěhování prvních obyvatel. V devíti startovacích bytech najdou domov mladí lidé.

Brno: Mladí lidé se příští rok nastěhují do nových bytů na Dukelské
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Projekt začal demolicí původního objektu v listopadu roku 2017. „Následně zde stavbaři postavili čtyřpatrový dům s devíti byty, které bude město pronajímat jako startovací. Tři z nich jsou o dispozici 1+kk, dalších šest o velikosti 2+kk. V přízemí domu se na jaře otevře nová pobočka České pošty,“ uvedl první náměstek primátorky Petr Hladík. Ve dvoře najde parkovací místa 13 řidičů. V zadní části dvora a mezi jednotlivými parkovacími místy je vysazena zeleň.

Celkové náklady, které zahrnují demolici i veškeré následné práce a stavbu domu, činily 43 milionů korun s DPH.

Pronájem nebytového prostoru v přízemí zajišťuje Odbor správy majetku MMB. Startovací byty pronajímá Bytový odbor. Zájemci se o aktuálně volné byty mohou hlásit na stránkách Bytového odboru, kde jsou vždy zveřejněná probíhající řízení ZDE.

Páry, které se chtějí ucházet o pronájem startovacího bytu, jsou omezeny věkem (18–35 let) a minimálním a maximálním společným měsíčním výdělkem (25 508 – 54 205 Kč), nesmějí v ČR vlastnit rodinný dům nebo byt a alespoň jeden z nich musí mít založený v bance nějaký spořicí produkt (stavební spoření, spořicí účet).

„Startovací byty usnadňují mladým lidem začátek jejich samostatného života, kdy pro ně není jednoduché sehnat vlastní bydlení. Díky nižšímu nájemnému získají prostor na to, aby si našetřili prostředky na budoucnost,“ uzavřel náměstek pro oblast bydlení a správy majetku Oliver Pospíšil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…