Brno: Návrh územního plánu je zveřejněn, chystá se i veřejné projednání

26.03.2020 10:02

Brno pokračuje v práci na novém územním plánu. Jeho návrh byl zveřejněn dne 24. března, elektronicky je dostupný na portálu www.upmb.brno.cz. Připravuje také veřejné projednání s občany.

Brno: Návrh územního plánu je zveřejněn, chystá se i veřejné projednání
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Kromě návrhu najdou zájemci na webu i online prezentaci a v polovině dubna videoklipy, které představí přípravu územního plánu a další postup. V originální velikosti a tištěné formě si ho každý může v úřední dny (pondělí a středa) prohlédnout na venkovní terase magistrátu na Kounicově 67. Tam najde také brožuru s textovou částí návrhu.

Vzhledem k nouzovému stavu v zemi předpokládá město Brno, že upraví termín veřejného projednání tak, aby proběhlo v dostatečném odstupu od odvolání karantény, nejpozději však do prázdnin (vzhledem k harmonogramu pořizování). O všech změnách budou občané informování veřejnou vyhláškou nejméně 30 dní předem.

Lhůta pro podání námitek a připomínek byla zahájena zveřejněním návrhu ÚPmB dne 24. 3. 2020 a skončí sedmý den od konání veřejného projednání, jehož termín bude teprve určen.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí

Na duben plánovala Kancelář architekta města Brna sérii neformálních setkání s občany, na kterých by návrh představila veřejnosti. „S ohledem na vyhlášení nouzového stavu musíme dubnová setkání s občany v městských částech bohužel zrušit. Jakmile to ale situace dovolí, budeme hledat náhradní termíny. Představit Brňanům návrh nového územního plánu je pro nás zásadní věc, chceme, aby měl jejich podporu,“ uvedl ředitel KAM Brno Michal Sedláček.

Lidé se mohou na návrh nového územního plánu ptát také na bezplatné lince 800 411 400, kde jim odpoví odborníci. „Dotazy mohou lidé posílat rovněž na e-mailovou adresu ZDE,“ doplnila vedoucí Odboru územního plánování a rozvoje Magistrátu města Brna Pavla Pannová.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…